به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،مدیر درمان تأمین اجتماعی استان سمنان با تشریح آخرین وضعیت مراکز درمانی ملکی و طرف قرارداد، از طرحهای توسعهای در بیمارستان شفا و سایر شهرستانها سخن گفت، اما تأکید کرد که کمبود پزشکان متخصص و جذاب نبودن تعرفههای پرداختی همچنان معضل اصلی استان است.
دکتر حسن پیوندی با بیان اینکه تأمین اجتماعی در استان سمنان خدمات خود را از دو مسیر مستقیم و غیرمستقیم ارائه میدهد، گفت: در بخش درمان مستقیم، بیمارستان شفا با ۱۱۲ تخت فعال و بخشهای تخصصی فعال است. بیمهشدگان اجباری از پرداخت فرانشیز در این بیمارستان معاف هستند.
وی با اشاره به وجود هشت درمانگاه و پلیکلینیک در شهرهای ایوانکی، گرمسار، سمنان، سرخه، مهدیشهر، دامغان و شاهرود افزود: بیش از ۵۰۰ مرکز طرف قرارداد داریم که در بخش بستری ۹۰ درصد و در سرپایی ۷۰ درصد هزینهها را پوشش میدهند. در شهرستانهایی که فاقد بیمارستان ملکی هستند، مانند گرمسار، سازمان ۱۰۰ درصد هزینه درمان بیمهشدگان را تقبل میکند.
مدیر درمان تأمین اجتماعی سمنان با اشاره به پروژههای توسعهای مهم گفت: ارتقای اورژانس بیمارستان شفا در مساحت ۲۰۰۰ متر-احداث پلیکلینیک تخصصی در سمنان با زیربنای ۳۸۰۰ متر-توسعه درمانگاه گرمسار تا ۸۰۰ متر-احداث درمانگاه جدید در دامغان در زمینی به مساحت ۳۰۰۰ متر مربع-پیشنهاد احداث درمانگاه در ایوانکی و بسطام، در انتظار تصویب در کمیتههای مرکزی تهران از جمله این پروژه ها است.
دکتر پیوندی مجموع هزینههای درمان بیمهشدگان استان را در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان (۱.۵ همت) اعلام کرد که از این مقدار، ۹۰۰ میلیارد تومان مربوط به درمان غیرمستقیم و حدود ۶۰۰ میلیارد تومان به مراکز ملکی اختصاص یافته است.
وی با تأکید بر معضل جدی کمبود پزشکان متخصص گفت: علت اصلی این مسئله تعرفههای پایین پرداختی است. تأمین اجتماعی، علیرغم ماهیت غیردولتیاش، مجبور به پرداخت تعرفههای دولتی است و در رقابت با بخش خصوصی ناکام میماند.
او افزود: در بیمارستان شفا تنها یک جراح عمومی فعال داریم و برای برخی تخصصها حتی با فراخوان، هیچ متقاضیای نداشتهایم. در آزمون استخدامی دو سال اخیر نیز شرکتکنندهای نداشتیم.
دکتر پیوندی چند راهکار را نیز مطرح کرد:۱. اختصاص سهمیه در کنکور برای تأمین پزشکان عمومی جهت بورسیه و تربیت متخصص برای تأمین اجتماعی. ۲. استفاده از نیروهای ضریبکای و طرحی مانند دانشگاه علوم پزشکی. ۳. همسانسازی مزایا برای پزشکانی که در بیمارستانهای ملکی تأمین اجتماعی کار میکنند تا امتیاز های طرح تحول سلامت برای آنها حفظ شود.
وی با اشاره به پدیده زیرمیزی گفت: اگر بیمار یا خانوادهای شکایت مستند داشته باشند، سازمان با جدیت پیگیری خواهد کرد. اما بسیاری از موارد به دلیل ترس بیماران، ثبت نمیشود. در هر صورت، این پرداختها غیرقانونی است و با پزشک متخلف برخورد میشود.در حالی که خدمات تأمین اجتماعی نقش اساسی در درمان بیمهشدگان استان سمنان ایفا میکند، چالشهایی نظیر فرسودگی ساختمانها، کمبود شدید پزشک متخصص و ناهماهنگیهای بینسازمانی در تخصیص بودجه و قوانین دستوپاگیر تعرفهای، روند خدمترسانی را کند کرده است. به نظر میرسد تنها با همکاری جدی وزارت بهداشت، مجلس و بدنه تصمیمساز سازمان تأمین اجتماعی، میتوان امیدی به بهبود پایدار شرایط درمانی استان داشت.
48