یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی با بررسی تبعات جنگ ۱۲ روزه علیه ایران نوشت: در نتیجه این جنگ، اقتصاد اسرائیل به شیوهای مشابه با نحوه عملکرد آن در دوران کرونا عمل کرد، زمانی که اقتصاد به ازای هر هفته تعطیلی ۵.۵ میلیارد شیکِل ضرر کرد.
به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «بیروت نیوز»، وب سایت «زمان اسرائیل» افزود: به رغم ادعای دستاوردهای نظامی قابل توجه، رویارویی بین تلآویو و تهران، با هزینه سنگینی همراه بود و ایران با پرتاب ۵۰۰ موشک بالستیک، با حملات موشکی شدید، پاسخ داد.
این وبسایت در ادامه گزارش خود نوشت: مقامات در تل آویو ادعا کردند که ۸۶ درصد از موشکهای ایرانی توسط سامانههای «آرو» و «تاد» رهگیری شدند، اما موشکهایی که رهگیری نشدند، آسیب جدی به زیرساختهای حیاتی و تحقیقات علمی اسرائیل وارد کردند و موجب خسارات مالی هنگفت و گسترده به اقتصاد و رنج فراوان اسرائیلیها و کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از آنها شدند.
این رسانه صهیونیستی تاکید کرد که در مقایسه با حملات موشکی قبلی، حملات از سوی ایران مرگبار بود و ۲۹ کشته و سه هزار و ۲۳۸ زخمی برجای گذاشت. همه این مرگها در حالی رخ داد که اکثر اسرائیلیها در پناهگاهها و مناطق حفاظتشده بودند و از قبل به آنها هشدار داده شده بود که در نزدیکی پناهگاهها بمانند و مدارس و بخش بزرگی از ادارات و کسب کارها و مراکز تفریحی تعطیل بودند.
زمان اسرائیل افزود: چنانچه این اقدامات امنیتی نبود، تلفات انسانی قطعا" بسیار بیشتر میبود.
این رسانه اسرائیلی اشاره کرد که «بزالل اسموتریچ» (وزیر دارایی رژیم اسرائیل) از جنگ حمایت میکرد اما از انتشار هزینههای مالی آن خودداری کرد.
در همین حال یک منبع در یکی از وزارتخانههای اقتصادی رژیم اسرائیل به وب سایت «زمان اسرائیل» گفت که هزینه مستقیم جنگ ۱۲ روزه با ایران، ۲۲ میلیارد شیکِل تخمین زده شده است. این میزان هزینه، بودجه تسلیحات، سوخت هواپیما، سیستمهای دفاعی عملیاتی، بسیج نیروهای ذخیره، پرداختهای حق سنوات به کارمندان غایب و پرداختها به هتلهایی که اسرائیلیهایی را که خانههایشان ویران شده بود را شامل میشود اما شامل خسارت به فعالیتهای اقتصادی ناشی از تعطیلی و غرامت پرداخت شده به شرکتها از صندوق غرامت نمیشود.
وی اظهارداشت که در ۹ روز از ۱۲ روز جنگ، بیشتر مشاغل به استثنای آنهایی که به عنوان ضروری تعیین شده بودند مانند فروشگاههای فروش مواد غذایی و داروخانهها و آنهایی که از راه دور کار میکردند به دستور فرماندهی جبهه داخلی تعطیل شدند، در نتیجه، اقتصاد اسرائیل به شیوهای مشابه با نحوه عملکرد آن در دوران کرونا عمل کرد، زمانی که اقتصاد به ازای هر هفته تعطیلی ۵.۵ میلیارد شیکِل ضرر کرد.
در همین حال رئیس انجمن تولیدکنندگان رژیم صهیونیستی به این پایگاه خبری گفته است که «میزان خسارات ناشی از جنگ ۱۲ روزه با ایران، از هفت میلیارد شیکِل فراتر رفته است. در کوتاهمدت، این خسارت بطور کامل متوجه صاحبان مشاغل است. در درازمدت، کابینه اسرائیل بخشی از این پول، اما نه همه آن را به عنوان بخشی از توافقنامه جبران خسارت برای پوشش خسارات غیرمستقیم ناشی از جنگ ۱۲ روزه با ایران به آنها پرداخت خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی روز ۲۳ خردادماه با نقض آشکار حقوق بینالملل و حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران، مناطقی در تهران و برخی دیگر از شهرها از جمله تأسیسات هستهای کشور را هدف حمله نظامی قرار داد. در این اقدام تروریستی، شماری از دانشمندان، نظامیان و شهروندان غیرنظامی به شهادت رسیدند.
به دنبال این جنایت رژیم صهیونیستی، رهبر معظم انقلاب در پیامی خطاب به ملت بزرگ ایران، فرمودند: رژیم باید منتظر مجازاتی سخت باشد. دست قدرتمند نیروی مسلح جمهوری اسلامی او را رها نخواهد کرد باذنالله.
در پی ناکامی رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهدافش در تجاوز به خاک ایران، ایالات متحده آمریکا بامداد یکشنبه اول تیرماه به این تجاوز پیوست و به تاسیسات هستهای فردو، نطنز و اصفهان حمله کرد.
سرانجام، سوم تیرماه رئیسجمهوری آمریکا توافق آتشبس میان ایران و رژیم اسرائیل را اعلام کرد و جمهوری اسلامی ایران هم با بیان اینکه آغازگر جنگ نبوده است تصریح کرد که اگر رژیم اسرائیل تهاجم غیرقانونی خود را متوقف کند، ایران نیز قصدی برای ادامه پاسخ ندارد.