آغاز برداشت ۲۴ هزار تن خرما در سراوان

خبرگزاری مهر سه شنبه 24 تیر 1404 - 08:50
زاهدان - مدیر جهاد کشاوری سراوان گفت: سراوان با ۳۸۰۰ هکتار نخلستان بارور، سالانه حدود ۲۴ هزار تن خرما تولید می‌کند که عمده آن از ارقام مرغوب مضافتی و ربی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج رستم زهی از شروع فصل برداشت خرما در سراوان خبر داد و گفت: شهرستان سراوان با نخلستان‌های کهن خود، فصل تازه‌ای از زندگی را تجربه می‌کند. نام این فصل در گویش محلی «هامین» است؛ فصلی که در آن، نخل‌ها سرشار از ثمر می‌شوند و خرما رنگ می‌گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی سراوان ادامه داد: همزمان با فصل هامین، نخلداران سراوانی در حال انجام عملیات مچ‌بند یا آرایش درختان نخل هستند که از سنت‌های دیرینه این منطقه محسوب می‌شود.

رستم زهی تصریح کرد: پس از این مرحله، خرماهای سراوان وارد فاز رنگ آوری شده و به رنگ‌های زرد، قرمز و نارنجی درمی‌آیند. در ادامه، مرحله تب رنگی آغاز می‌شود که در آن دانه‌های پوسیده به طور طبیعی ریزش کرده و امکان هوا دهی بهتر برای خوشه‌ها فراهم می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی سراوان با اشاره به جایگاه ویژه این شهرستان در تولید خرما گفت: سراوان با ۳۸۰۰ هکتار نخلستان بارور، سالانه حدود ۲۴ هزار تن خرما تولید می‌کند که عمده آن از ارقام مرغوب مضافتی و ربی است.

رستم‌زهی فصل هامین را زمان جشن طبیعت و کشاورزان سراوانی دانست و بیان کرد: همکاری خوب نخلداران با کارشناسان جهاد کشاورزی و بهره‌گیری از روش‌های علمی، باعث ارتقای کیفیت محصول و افزایش رضایت بهره‌برداران شده است.

وی در پایان تاکید کرد: شهرستان سراوان به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید خرما در استان سیستان و بلوچستان، همه ساله سهم قابل توجهی در تأمین خرماهای مرغوب کشور دارد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.