به گزارش همشهری آنلاین، به تازگی جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایهگذاری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر ایران گفته است: شاید در روزهای آینده به جمعبندی برسیم چرا که هدف این است که طرح برای مردم صرفه مالی داشته باشد. او میگوید: هدف این است که با ترکیب روشهایی مانند کمک صندوقها، مشارکت بانکها، آورده شخصی یا در قالب تعاونیهای حمایتی با پشتیبانی دولت یا بخش خصوصی، مدلهای متنوع و قابل اجرا ارائه دهیم. عباس علیآبادی، وزیر نیرو هم میگوید: دستگاههایی مانند شهرداریها و وزارت راهوشهرسازی میتوانند با ارائه مشوقهایی همچون تخفیف در هزینههای ساختوساز یا افزایش درصد مجاز ساخت به توسعه این طرح کمک کنند.
وی افزود: سه بسته جدید برای احداث نیروگاههای خورشیدی خانگی رونمایی میشود؛ یکی به صورت معمولی و دو مدل فنیتر که یکی از آنها باتری ذخیرهساز نیز دارد و میتواند برق شب را هم تأمین کند.
وزیر نیرو تأکید کرد: هماکنون برنامهریزی گستردهای برای راهاندازی ذخیرهسازهای شیمیایی و مکانیکی صورت گرفته است تا در ساعات کممصرف، برق ذخیرهسازی شده و در ساعات اوج به شبکه بازگردد.
علیآبادی با اشاره به برنامههای تشویقی گفت: در برخی استانها، از جمله استان مرکزی، سیاستهای تشویقی برای نصب نیروگاههای خورشیدی روی پشتبام منازل اجرا شده و موفق بوده است. برای مشترکانی که به انرژی تجدیدپذیر روی میآورند، بستههای تشویقی ویژهای در نظر گرفتهایم.
وزیر نیرو با اشاره به مصرف بالای برخی صنایع گفت: بر اساس قانون، صنایع انرژیبر باید تا پایان سال برق مورد نیاز خود را تولید کنند. صنایع باید قیمت واقعی برق را در اقتصاد خود لحاظ کنند.
وی افزود: برخی صنایع فولادی اقدام به ساخت نیروگاه خود تأمین کردهاند. همچنین بسیاری از واحدهای تولیدی، نیروگاههای خورشیدی کوچک را روی سقف خود نصب کردهاند تا در شرایط ناترازی برق با مشکل مواجه نشوند.
آخرین یافتههای همشهری نشان میدهد که فراخوان ملی ایجاد نیروگاههای خورشیدی خانگی بدون مشکل نیست و درصورت رفع نشدن موانع و مشوقها ممکن است با اقبال عمومی و فراگیر مواجه نشود.