بیش از ۱۶۰ کودک بی‌سرپرست فارس در آغوش خانواده‌های فرزندپذیر

خبرآنلاین سه شنبه 24 تیر 1404 - 14:47
مدیرکل بهزیستی فارس از واگذاری ۱۶۴ کودک بی‌سرپرست به خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی، پرداخت ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی، حمایت از هزاران زن سرپرست خانوار و مداخلات روانی در بحران‌های اجتماعی خبر داد

به گزارش خبرآنلاین، در هفته بهزیستی، مدیرکل بهزیستی استان فارس با ارائه گزارشی از عملکرد یک‌ساله این اداره کل، از واگذاری ۱۶۴ کودک بی‌سرپرست به خانواده‌های متقاضی، اجرای ده‌ها طرح توانمندسازی، اشتغال‌زایی، خدمات درمانی و مشاوره‌ای، و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر در سراسر استان خبر داد.

سازمان بهزیستی استان فارس در سال گذشته با تمرکز بر حمایت‌های اجتماعی، اقتصادی، روانی و درمانی، تلاش کرده است تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تخصصی و مردمی، گام‌های مؤثری در مسیر ارتقای سلامت عمومی و کاهش آسیب‌های اجتماعی در سطح استان بردارد. ارائه آمارهای متنوع از سوی مدیرکل این سازمان در جریان هفته بهزیستی، تصویری جامع از اقدامات گسترده در حوزه‌های مختلف ارائه می‌دهد.

محمدرضا هوشیار در بازدید از مراکز تحت نظارت بهزیستی فارس که به مناسبت هفته بهزیستی و با حضور خبرنگاران برگزار شد، گفت: در سال گذشته، ۱۶۴ کودک بی‌سرپرست پس از طی مراحل قانونی، به خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی در استان واگذار شدند. وی افزود: هم‌اکنون نیز ۵۰۰ کودک فاقد سرپرست مؤثر در مراکز تخصصی نگهداری و حمایت می‌شوند و ۶۲۶ فرزند در خانواده‌های زیستی یا جایگزین تحت مراقبت قرار دارند.

وی با بیان اینکه حمایت از زنان و کودکان آسیب‌پذیر همواره در اولویت این نهاد بوده، اظهار داشت: در حال حاضر، ۳۴ مرکز نگهداری و توانمندسازی کودکان بی‌سرپرست در استان فعال هستند و بیش از ۱۴ هزار و ۷۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند. به گفته وی، ۲۸۵۰ خانواده دارای فرزندان چندقلو نیز از حمایت‌های مختلف بهره‌مند شده‌اند.

هوشیار با اشاره به اقدامات معاونت توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی، گفت: در این حوزه، ۱۰ طرح مهم در دفاتر مسکن، اشتغال و توانمندسازی به اجرا درآمده که از جمله آن‌ها می‌توان به تأمین مسکن برای ۸۹۶ خانوار تحت پوشش، پرداخت کمک‌هزینه بلاعوض مسکن به ۱۴۵۰ مددجو به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان، اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به ۲۶۰ خانوار (به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان) و واگذاری ۱۱۰ واحد مسکونی ویژه خانواده‌های دارای دو عضو معلول در قالب پروژه ۴۶ واحدی فاضل شیراز اشاره کرد.

وی افزود: در حوزه اشتغال نیز، پرداخت ۷۰۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به ۵۶۲۱ مددجو، ارائه مشوق‌های بیمه‌ای برای ۷۷۴۹ مددجو و ۱۲۸۳ کارفرما با مجموع ارزش ۱۰۵ میلیارد تومان و اجرای طرح تسهیل‌گری شغلی از مهم‌ترین اقدامات سال گذشته بوده است.

مدیرکل بهزیستی فارس همچنین از پرداخت کمک‌هزینه درمان به ۲۳۴۳ فرد دارای معلولیت و زن سرپرست خانوار با هدف ارتقای سلامت جسم و روان خبر داد و گفت: در این راستا، بیش از ۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اختصاص یافته است. همچنین به ۷۰۱۰ دانش‌آموز و دانشجوی نیازمند نیز کمک‌هزینه تحصیلی اعطا شده است.

وی با اشاره به اجرای طرح‌های آموزش محور، اظهار داشت: برای بیش از هفت هزار نفر آموزش‌های پیش از ازدواج ارائه شده و چهار هزار زوج جوان نیز از برنامه‌های آموزشی زندگی خانواده بهره‌مند شده‌اند. پاسخ‌گویی به بیش از ۱۷۱ هزار تماس مشاوره‌ای رایگان از طریق سامانه ۱۴۸۰ نیز از دیگر خدمات ارائه شده در این بخش است.

هوشیار با بیان اینکه برنامه‌های پیشگیرانه در حوزه سلامت روان نوجوانان و کودکان نیز دنبال شده است، گفت: آموزش مدیریت رفتار نوجوانان به ۵۷۶ خانواده، غربالگری اضطراب برای ۱۰ هزار کودک پنج و شش‌ساله، و آموزش ۷۵ تسهیل‌گر محلی در ۳۰ شهرستان برای پیشگیری از خودکشی انجام شده است.

وی با اشاره به فعالیت ۶ مرکز حمایت از کودکان کار، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳، تعداد ۷۳۴ کودک از چرخه کار خارج شدند و در سه‌ماهه نخست سال جاری نیز ۳۹۰ کودک از این شرایط رهایی یافتند. همچنین ۵ مرکز ویژه حمایت از زنان آسیب‌دیده در استان فعال است.

هوشیار با بیان اینکه خدمات اورژانس اجتماعی در سراسر استان گسترش یافته، اظهار داشت: ۲۷ مرکز اورژانس اجتماعی ثابت و ۲۷ تیم سیار در سطح استان فعالیت دارند که طی سال گذشته، بیش از ۴۷۲۳ مداخله در بحران انجام داده‌اند. همچنین خط تلفنی ۱۲۳ به ۱۴ هزار تماس پاسخ داده و در کنترل آسیب‌های اجتماعی نقش مؤثری داشته است.

وی افزود: در حوزه ترک اعتیاد و بازتوانی، ۶۷ مرکز اقامتی میان‌مدت، سه مرکز تی‌سی (TC)، چهار مرکز توانمندسازی و ۱۷ مرکز کاهش آسیب فعالیت دارند و در مجموع، ۲۷ هزار و ۵۶۱ نفر در این مراکز درمان و بازپروری شده‌اند. به گفته او، خدمات کاهش رفتارهای پرخطر نیز به ۳۶۸۴ نفر ارائه شده است.

مدیرکل بهزیستی فارس با اشاره به اجرای ۳۰ پروژه اجتماعی در قالب طرح همیاران سلامت روان اجتماعی، گفت: ۲۳ مؤسسه فعال در این حوزه، شبکه‌ای مردمی برای آموزش، حمایت و آگاهی‌رسانی در زمینه مسائل سلامت روانی و اجتماعی ایجاد کرده‌اند. وی افزود: در قالب طرح خاتم نیز، ۲۴۰۰ زن و دختر در معرض آسیب، تحت آموزش‌های تاب‌آوری، مهارت‌ورزی و خودمراقبتی قرار گرفته‌اند تا نقش مؤثرتری در جامعه ایفا کنند.

به گزارش خبرآنلاین، گزارش عملکرد اداره‌کل بهزیستی فارس نشان می‌دهد این نهاد در کنار خدمات حمایتی سنتی، با نگاه توانمندسازانه، به سمت کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارتقای سلامت روان و بازگرداندن کرامت انسانی به زندگی اقشار آسیب‌پذیر حرکت کرده است. آمارهای ارائه‌شده گواهی بر تلاش جمعی این مجموعه برای تحقق عدالت اجتماعی، تاب‌آوری اجتماعی و بازسازی بنیان خانواده‌ها در گستره استان فارس است.

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.