رکورد تاریخی کاهش زمان‌های انتظار عملیات حفاری

صدا و سیما سه شنبه 24 تیر 1404 - 15:17
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: در عملیات حفاری زمان‌های انتظار نیز از ۱۴.۶ درصد در مدت مشابه پارسال به ۹.۱ درصد کاهش یافته که رکوردی کم‌نظیر در تاریخ فعالیت‌های این شرکت به‌شمار می‌رود.

 

*** رکورد تاریخی کاهش زمان‌های انتظار عملیات حفاری؛به گزارش خبرگزاری صدا و سیما حمیدرضا شفیعی مکوند گفت: درباره نقش شرکت ملی حفاری ایران در اجرای طرحهای حفاری کشور اظهار کرد: شرکت ملی حفاری ایران به‌عنوان یکی از شرکت‌های تابع شرکت ملی نفت ایران با در اختیار داشتن ۷۴ دستگاه حفاری (شامل ۷۱ دستگاه خشکی و سه دستگاه دریایی)، نقشی محوری در اجرای پروژه‌های حفاری کشور دارد.

وی با بیان اینکه ضریب بهره‌وری دکل‌های حفاری در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۴ به ۷۸ درصد رسید که نسبت به میانگین سال گذشته (۶۸ درصد) رشد محسوسی داشته است، بیان کرد: دستگاه‌های حفاری ما در سطوح مختلف عملیاتی فعالیت دارند.

معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در خصوص ناوگان حفاری این شرکت گفت: هم‌اکنون ۶۴ دستگاه حفاری با توان ۲۰۰۰ اسب بخار، ۵ دستگاه با توان ۱۰۰۰ اسب بخار، ۳ دستگاه با توان ۱۵۰۰ اسب بخار و یک دستگاه با توان ۳۰۰۰ اسب بخار در حال فعالیت هستند. همچنین یکی از دکل‌های دریایی منحصر‌به‌فرد شرکت به‌صورت مورب بر روی سکوی دریایی شرکت نفت فلات قاره مستقر شده که از نظر فنی، در کشور کم‌نظیر به‌شمار می‌رود.

کاهش زمان‌های انتظار؛ رکورد تاریخی

شفیعی مکوند با اعلام اینکه شرکت ملی حفاری در استان‌های نفت‌خیز همچون خوزستان، فارس، ایلام، کرمانشاه و حتی خراسان فعال است، تصریح کرد: هم‌اکنون ۶۴ دستگاه حفاری ما در حال عملیات هستند. سهم شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ۴۲ دستگاه است و سایر دکل‌ها نیز به کارفرمایانی مانند شرکت نفت فلات قاره ایران، شرکت نفت و گاز اروندان و پروژه‌های کلید در دست (EPC/EPD) اختصاص دارد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد چاه‌های حفاری‌شده این شرکت از ابتدای سال تاکنون گفت: در چهار ماه نخست امسال، ۴۱ حلقه چاه حفاری، تکمیل و به کارفرما تحویل داده شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال (۲۸ حلقه)، حدود ۴۶ درصد رشد داشته است. این در حالی است که در مجموع سال گذشته، ۱۰۰ حلقه چاه حفاری شد که از این تعداد، ۲۴ حلقه توسعه‌ای و ۷۶ حلقه تعمیری بوده‌اند.

معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری با بیان اینکه زمان‌های انتظار نیز از ۱۴.۶ درصد در مدت مشابه پارسال به ۹.۱ درصد کاهش یافته که رکوردی کم‌نظیر در تاریخ فعالیت‌های این شرکت به‌شمار می‌رود، افزود: این کاهش در پی اصلاح فرآیندها، پایش مستمر عملکرد دکل‌ها و به‌کارگیری راهکار‌های نوآورانه بود.

عبور از تحریم‌ها با تکیه بر توان داخلی

شفیعی مکوند به این پرسش که برنامه شرکت ملی حفاری ایران برای نوسازی تجهیزات چیست، پاسخ داد: با استفاده از اعتبارات تخصیص‌یافته، برنامه جامعی برای بازسازی دکل‌های غیرفعال، انجام تعمیرات اساسی و تجهیز دکل‌ها به فناوری‌های جدید در دست اجراست. هدف این است که با کاهش زمان‌های خواب تجهیزات، بهره‌وری افزایش یابد و شاخص‌های فنی شرکت به استاندارد‌های بین‌المللی نزدیک شود.

وی درباره تعداد شاغلان در این شرکت گفت: حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر در شرکت ملی حفاری مشغول به کار هستند. این شرکت با تکیه بر نیروی انسانی متخصص، سهم قابل‌توجهی در تأمین نیاز‌های حفاری کشور دارد و برنامه‌هایی نیز برای ارتقای دانش فنی و مهارتی کارکنان در حال اجراست.

معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری با بیان اینکه با وجود تحریم‌های بین‌المللی، بخش بزرگی از تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت حفاری بومی‌سازی شده است، اظهار کرد: همکاری با پیمانکاران داخلی و تولیدکنندگان ایرانی، نقش مؤثری در پایداری و رشد این صنعت داشته است.

شفیعی مکوند در پایان ضمن قدردانی از زحمات کارکنان شرکت گفت: کارکنان ما در شرایط سخت، اغلب به‌صورت اقماری و دور از خانواده مشغول کار هستند. امیدواریم با حمایت مسئولان صنعت نفت بتوانیم قدردان تلاش‌های این نیرو‌های فداکار باشیم.

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.