یائیر لاپید آماده مذاکره با نتانیاهو: تعیین تکلیف انتخابات زودهنگام در گرو آزادی اسرا

عصر ایران سه شنبه 24 تیر 1404 - 16:21
در پی بحران در ائتلاف حاکم رژیم صهیونیستی و احتمال خروج حزب شاس، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون، اعلام کرد که برای آزادی اسرای صهیونیست در غزه، آماده است با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای تعیین زمان برگزاری انتخابات زودهنگام به توافق برسد.

در پی بحران در ائتلاف حاکم رژیم صهیونیستی و احتمال فروپاشی کابینه، رهبر اپوزیسیون این رژیم از آمادگی خود برای گفت‌وگو با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل برای تعیین زمان برگزاری انتخابات زودهنگام خبر داد.

به گزارش ایرنا، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت گزارش داد که «یائیر لاپید» رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که در صورت وجود امکان دستیابی به توافق تبادل اسرا، آماده است همراه با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم وارد یک اتاق شود و با او درباره تعیین تاریخ برگزاری انتخابات زودهنگام به توافق برسد.

لاپید تأکید کرد: «من برای آزادی گروگان‌ها (اسرای صهیونیست در غزه)، آماده‌ام حتی با نتانیاهو هم وارد اتاق شوم و درباره زمان انتخابات به توافق برسم.»

این اظهارات پس از آن بیان شد که رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که حزب شاس، یکی از احزاب اصلی مذهبی حاضر در ائتلاف کابینه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در آستانه خروج از آن قرار دارد.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع بلندپایه در حزب شاس گزارش داد که تصمیم نهایی برای خروج از ائتلاف، روز پنج‌شنبه هفته جاری اجرایی خواهد شد.

همزمان، منابع سیاسی صهیونیست تأیید کرده‌اند که این اقدام ممکن است ظرف ۲۴ ساعت آینده رخ دهد.

«یشای کوهین» روزنامه نگار نزدیک به حریدی های اسرائیل نیز می گوید که انتظار می رود شورای «حکمای تورات»؛ هیات عالی حاکم بر حزب شاس، فردا (چهارشنبه) یا پس فردا (پنج شنبه) موضوع قانون سربازگیری (خدمت اجباری نظامی حریدی ها) را بررسی و سپس دستورات خروج از ائتلاف نتانیاهو را در هفته جاری صادر کند.

تهدیدهای احزاب مذهبی حریدی اسرائیل پیش از این هم بارها تکرار شده بود؛ در ۴ ژوئن (‌۱۴ خرداد ۱۴۰۴)، حزب مخالف «یش عتید» درخواستی برای رأی‌گیری در مورد انحلال کنست در ۱۱ ژوئن ( ۲۱ خرداد ۱۴۰۴) ارائه کرد. «یائیر گولان»، رهبر حزب موسوم به «دموکرات های اسرائیل» نیز اظهار داشت که جنگ علیه غزه، توجیه خود را از دست داده و به یک جنگ سیاسی با هدف حفظ کابینه «بنیامین نتانیاهو» که تحت تعقیب دادگاه کیفری بین‌المللی است، تبدیل شده است.

از سوی دیگر، احزاب مخالف کابینه کنونی رژیم صهیونیستی، نتانیاهو نخست وزیر این رژیم را متهم می کنند که در پاسخ به خواسته‌های احزاب «شاس »‌و « یهودیت متحد توراتی» که عضو ائتلاف حاکم هستند، به دنبال تصویب قانونی برای معافیت حریدی‌ها از خدمت سربازی است تا با حفط ثبات کابینه خود از فروپاشی آن جلوگیری کند.

در ۲۱ خرداد ۱۴۰۴، با مخالفت ۶۱ عضو کنست، انحلال آن که می توانست به فعالیت کابینه فعلی رژیم اسرائیل پایان دهد، به طرز شکننده ای، رای نیاورد اما تشدید مخالفت ها با سیاست های نتانیاهو در موضوعاتی از قبیل اجبار حریدی های مذهبی به خدمت اجباری نظامی، ناکامی های کابینه نتانیاهو در غزه و کشته شدن پی در پی نظامیان اسرائیلی در کمین ها و عملیات های میدانی نیروهای مقاومت فلسطینی، اوضاع را هم برای احزاب مذهبی یهودی همپیمان نتانیاهو -که در صورت ادامه جنگ احتمالا باید خدمت اجباری حریدی ها را بپذیرند یا دستکم با نتانیاهو بر سر این موضوع، چالشی مستمر داشته باشند- و هم برای ادامه فعالیت و مشروعیت کابینه جنگ در افکار عمومی، به وضعیت بن بست رسانده است.

به این ترتیب، به نظر می رسد احزاب مذهبی اسرائیل به این رویکرد رسیده اند که اگر ائتلاف نتانیاهو وجود نداشته نباشد، کابینه جنگی هم در کار نخواهد بود و اگر کابینه جنگ نباشد، جنگ هم متوقف خواهد شد و جایی که جنگ متوقف شود، سربازی اجباری حریدی ها هم منتفی می شود.

وب‌سایت خبری صهیونیستی «أخبار إسرائیل» نیز اعلام کرده است که با خروج حزب شاس، تعداد کرسی‌های ائتلاف حاکم در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) از ۶۱ به ۵۰ کرسی کاهش خواهد یافت؛ عددی که برای حفظ اکثریت پارلمانی کافی نیست و به معنای از دست رفتن کنترل کابینه نتانیاهو بر پارلمان خواهد بود.

در همین حال، شبکه «کان» رژیم صهیونیستی گزارش داده است که «آریه درعی» رئیس حزب شاس به مسئولان این حزب اعلام کرده است: اگر حزب «یهودوت هتوراه» نیز در این هفته از کابینه کناره‌گیری کند، حزب شاس، ظرف چند روز آینده از آن پیروی خواهد کرد.

او همچنین تأکید کرده است که در مرحله نخست، این دو حزب مذهبی برنامه‌ای برای انحلال کنست ندارند (تنها به استعفا از کابینه، اکتفا کرده اند).

پیش از این نیز حزب «دگل هتورات» (حریدی‌های اشکنازی) و «آگودات اسرائیل» از ائتلاف سیاسی و کابینه این رژیم کناره گیری کرده بودند.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که کابینه نتانیاهو در ماه‌های اخیر با بحران‌های شدید داخلی و فشارهای فزاینده بین‌المللی مواجه بوده است. اختلافات درون ائتلاف، به‌ویژه میان احزاب مذهبی و راست‌گرایان تندرو، بر سر سیاست‌های اقتصادی، نظامی و اجتماعی، تشدید شده و به نظر می‌رسد انسجام ائتلاف رو به فروپاشی است.

در صورت خروج رسمی شاس، بقای کابینه نتانیاهو به خطر خواهد افتاد و این احتمال وجود دارد که سناریوی فروپاشی کابینه و برگزاری انتخابات زودهنگام مجدداً در دستور کار قرار گیرد.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.