رسیدن به نتیجه مطلوب در دیپلماسی نیازمند پشتوانه خوب در پشت جبهه است

خبرگزاری مهر سه شنبه 24 تیر 1404 - 16:54
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: رسیدن به نتیجه مطلوب در دیپلماسی نیازمند پشتوانه خوب در پشت جبهه به ویژه پیشرفت‌های علمی و فناوری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا عارف در جلسه‌ای با صندوق‌های حمایت از علم، پژوهش و فناوری با تأکید بر اینکه دستاوردهای ارزشمند کشور در جنگ ۱۲ روزه به دلیل پیشرفت‌ها در صنعت موشکی بود که مرهون تلاش‌ها و زحمات دانشمندان جوان و محققین باانگیزه است، تصریح کرد: در صنعت موشکی با اتکای دانش بومی دست برتر در جنگ ۱۲ روزه داشتیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه در هر بخشی که آسیب دیدیم به دلیل کم توجهی به فناوری‌های پیشرفته و نوظهور بود، افزود: در سالیان گذشته به دلایل غفلت و یا محدودیت از نیازها واقعی کشور در بخش علم و فناوری پیشرفته غفلت کردیم.

وی با تأکید بر اینکه باید در گسترش مرزهای دانش نقش‌آفرین باشیم، ادامه داد: در بخش سایبری دفاعی به وضعیت خوب و مطلوبی رسیده‌ایم اما ظرفیت‌ها فراتر از وضعیت موجود است و خط قرمز کشور این است که به مرحله‌ای از آمادگی برسیم که کسی جرأت کوچک‌ترین حمله به کشور را نداشته باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه جنگ آینده بستگی به رشد و توسعه فناوری‌های پیشرفته و نرم دارد، افزود: تبدیل جنگ‌ها از حوزه سخت به نرم مزیتی برای کشورها است. ما در کشورمان در فناوری‌های نرم همانند بایو و نانو هرگاه تصمیمی گرفتیم به دستاوردهای خوب و چشمگیری دست یافتیم.

عارف ضرورت تبادل علمی و بهره‌گیری از همه دستاوردهای علمی و فناوری جهان را یادآوری و خاطرنشان کرد: پیشرفت‌های علمی به همت بشریت و انسان بوده است و جمهوری اسلامی ایران نیز در اختیار دیگران و کشورهایی که روابط سیاسی دارد، قرار خواهد داد.

وی با تأکید بر اهمیت بازبینی در عملکرد کشور در بخش علم و فناوری گفت: در سه هفته گذشته و افزایش ارتباطاتی که با جامعه علمی و فناوری کشور داشتم، به دستاوردها در این حوزه افتخار می‌کنیم و امروز همه بخش‌های علمی، محققین و دانشمندان آمادگی برای کار دارند و با مدیریت و هماهنگی درست می‌توانیم به جایگاه برتر در جهان در حوزه فناوری‌های پیشرفته و نوظهور برسیم.

عارف بیان کرد: فضای امیدواری در بخش علمی را شاهد هستیم و همان انسجام، همبستگی و هماهنگی مردم در جنگ ۱۲ روزه در جامعه علمی و فناوری نیز حس می‌شود و در فرصتی کوتاه باید بازنگری و تجدیدنظر برای رقابت با کشورهای جهان در حوزه فناوری‌های پیشرفته در اولویت قرار گیرد که نیازمند اقدامات ضربتی است.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: فضا و انگیزه جوانان و دانشمندان کشور در پیشبرد علمی و فناوری نسبت به دهه‌های اول انقلاب متفاوت و شفاف‌تر است که در فناوری‌های پیشرفته با وجود دست برتر باید با هماهنگی تمامی دستگاه‌های مرتبط با تقسیم کار و فضای دوستانه با جدیت دنبال شود.

وی تصریح کرد: در توسعه علم و فناوری‌های پیشرفته از بخش خصوصی در کنار دانشگاه‌ها استفاده شود.

عارف در ابتدای سخنان خود با اشاره به حضور یکپارچه جبهه اجتماعی و اقتصادی در جنگ ۱۲ روزه گفت: آسیب شناسی و جمع‌بندی از این جنگ مبنای حرکت‌های بعدی کشور باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: راهبرد کشور دنبال کردن گفتگو و دیپلماسی است که دست برتر در این حوزه داریم و رسیدن به نتیجه مطلوب در دیپلماسی نیازمند پشتوانه خوب در پشت جبهه به ویژه پیشرفت‌های علمی و فناوری است.

در این جلسه که معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری حضور داشتند، درخصوص راهکارهای تأمین منابع مالی و تخصیص اعتبارات لازم به مراکز پژوهشی، دانشگاهی و فناوری کشور بحث و تبادل نظر شد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.