به گزارش خبرگزاری صدا و سیما سرگئی لاوروف این سخنان را سهشنبه در کنفرانس مطبوعاتی در تیانجین چین بیان کرد.
با عراقچی درباره راهحلهای احتمالی موضوع هستهای گفتوگو کردم
وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری درباره ملاقات روز سهشنبه وی با همتای ایرانی نیز گفت: در دیدار با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران، در مورد راهحلهای مسالمتآمیز احتمالی برای موضوع هستهای ایران گفتوگو کردم.
لاوروف افزود: ما در مورد رویکردهای واقعبینانه برای تضمین راهحل به دست آمده از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک مسالمتآمیز و با احترام به تصمیماتی که مدتها پیش در جمهوری اسلامی ایران در زمینه انصراف از داشتن سلاح هستهای گرفته شده است، گفتوگو کردیم.
هیچکس تاکنون مدرکی علیه ایران ارائه نکرده است
وزیر امور خارجه روسیه گفت: هیچ فردی از جمله بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تاکنون هیچ مدرکی خلاف اعلام تهران مبنی بر حرکت در مسیر صلحآمیز اتمی ارائه نکرده است.
راهحلها نباید حق غنیسازی ایران را نقض کند
لاوروف افزود: دومین اصل مهم این است که راهحلهای موضوع هستهای ایران نباید حقوق مشروع تهران به عنوان عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی و پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای را از نظر توانایی غنیسازی اورانیوم برای اهداف مربوط به تأمین انرژی نقض کند.
وی خاطرنشان کرد: این موارد، اصول راهحلهای سیاسی و دیپلماتیک موضوع هستهای ایران هستند، اما اینکه چه اقدامات خاص احتمالی در این زمینه در نظر گرفته شده است، چه امکانات فنی برای مذاکره وجود دارد، ما به بحث با دوستانمان ادامه خواهیم داد.
وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز تصریح کرد: ایران از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برای بازسازی زیرساختهایی که در جریان حملات آمریکا و اسرائیل آسیب دیدهاند، درخواست کمک نکرده است.
بیست و پنجمین نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری شانگهای امروز (سهشنبه) با حضور «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، «وانگ یی» رئیس دستگاه دیپلماسی چین، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه و سایر وزیران امور خارجه کشورهای عضو این سازمان در شهر بندری «تیانجین» چین فعالیت خود را آغاز کرد.
هدف اصلی این نشست ۲ روزه، بررسی آخرین تحولات سیاسی، امنیتی و اقتصادی منطقه و هماهنگی برای اجلاس آتی سران سازمان همکاری شانگهای عنوان شده، نشستی که قرار است پاییز ۱۴۰۴ در تیانجین برگزار شود.
همچنین از مهمترین محورهای این نشست میتوان به توسعه همکاریهای امنیتی در مقابله با تروریسم، حمایت از چندجانبهگرایی، تقویت تجارت منطقهای، و گسترش نقش این سازمان در ترتیبات ژئوپلیتیکی اوراسیا اشاره کرد.
شانگهای یک سازمان همکاری چندجانبه بینالمللی است که در سال ۲۰۰۱ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ازبکستان تأسیس شد. هند، پاکستان، ایران و بلاروس سالهای بعد به این سازمان پیوستند.