به گزارش ایسنا، دادستانها اعلام کردند فردی به نام «علی اس» در ماه ژوئن اطلاعاتی را درباره سه مرکز یهودی در برلین احتمالا به منظور آمادگی برای حملات آینده جمعآوری کرده است.
پایگاه خبری یورواکتیو با اشاره به ادعاها درباره مرتبط بودن فعالیتهای این فرد با ایران گزارش داد: دانمارک مردی متهم به جاسوسی از نهادهای یهودی در برلین به نیابت از ایران را به آلمان بازگردانده است.
دفتر دادستانی فدارل آلمان در بیانیهای اعلام کرد که این نهاد امروز سهشنبه، رسما حکم بازداشت این فرد دانمارکی را صادر کرده است.
به گفته دفتر دادستانی، این متهم که از او تنها با نام «علی.اس» یادشده، روز دوشنبه پس از گذشت نزدیک به سه دهه از دستگیریاش در شهر آرهوس دانمارک، به آلمان تحویل داده شد.
دادستانها مدعی شدند که «علی.اس» در ماه ژوئن اطلاعاتی را درباره سه مکان یهودی جمعآوری کرده و احتمالا قصد آمادهسازی برای حملات آینده را داشته است.
یورو اکتیو در ادامه نوشت: علی.اس که مظنون به فعالیت به نمایندگی از سازمان اطلاعات ایران است، امکان دارد در صورت محکومیت، متحمل ۱۰ سال زندان شود.
دستگیری او پس از اطلاعات ارائهشده توسط آژانس امنیت داخلی آلمان انجام سد که دفتر فدرال حفاظت از قانون اساسی است. اداره پلیس جنایی فدرال آلمان نیز در این تحقیقات مشارکت داشت.
مجله خبری اشپیگل و شبکه دولتی آ.ر.د در گزارشی مدعش شدهاند که این متهم ۵۳ ساله ریشههای افغان دارد و فعالیت او به نیابت از ایران بوده است. طبق ادعای این نشریات، او مقر «انجمن آلمان و اسرائیل» را نیز تحت نظر داشته است.
وزارت امور خارجه آلمان در تاریخ ۱ ژوئیه پس از درگیری این فرد سفیر ایران را فراخواند.
دادستانهای آلمان ۱۰ تیر مدعی شدند یک تبعه دانمارکی به اتهام جاسوسی برای ایران با هدف جمعآوری اطلاعات در مورد اماکن و افراد یهودی در برلین، بازداشت شده است، اگرچه سفارت ایران در برلین این اتهامات مطرحشده در رسانههای آلمانی را رد و محکوم کرد.
وزارت امور خارجه آلمان ضمن آنکه از احضار سفیر ایران به این وزارتخانه خبر داد، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما هیچ تهدیدی علیه زندگی یهودیان در آلمان را تحمل نخواهیم کرد. سوءظن علیه مردی در دانمارک مبنی بر جاسوسی ادعایی برای ایران باید بهطور کامل بررسی شود.
سفارت ایران در برلین پیش از این اتفاق و پس از ادعاهای رسانههای آلمانی تصریح کرد: به نظر میرسد این ادعاهای بیپایه و خطرناک بخشی از یک کارزار هدفمند برای منحرف ساختن افکار عمومی از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران و شهادت نزدیک به هزار ایرانی از جمله زنان، کودکان و دانشمندان است.