فرصت مناسبی برای خودگردانی و روان‌سازی زنجیره تأمین قطعات خودرو است

خبرگزاری مهر سه شنبه 24 تیر 1404 - 19:07
تبریز-استاندار آذربایجان شرقی گفت: در شرایط کنونی، با انباشت مطالبات خودروسازان، فرصت مناسبی برای خودگردانی و روان‌سازی زنجیره تأمین قطعات خودرو وجود دارد و باید از این ظرفیت بهره‌مند شویم.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام سرمست سه‌شنبه ۲۴ تیر در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید این استان، بر اهمیت تکمیل زنجیره تولید قطعات خودرو و توسعه صنعت خودروسازی در استان تأکید کرد.

وی با اشاره به سابقه بیش از ۳۰ ساله انجمن‌های صنعت قطعه‌سازی در استان، افزود: در سنوات گذشته، این صنعت به صورت ناقص و جزیره‌ای توسعه یافته و ارتباط لازم با سایر بخش‌ها برقرار نشده است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه این صنعت باید به سمت خودروسازی حرکت کند، گفت: در حال حاضر، بخش عمده‌ای از قطعه‌سازان استان به تولید قطعات تراکتور روی آورده‌اند و این روند باید اصلاح شود.

وی افزود: در شرایط کنونی، با انباشت مطالبات خودروسازان، فرصت مناسبی برای خودگردانی و روان‌سازی زنجیره تأمین قطعات خودرو وجود دارد و باید از این ظرفیت بهره‌مند شویم.

سرمست همچنین بر اهمیت صادرات و حرکت به سمت بازارهای جهانی تأکید کرد و گفت: در بازدیدهای امروز، نتایج و مشاهدات قابل تقدیری داشتیم که نشان می‌دهد واحدهای تولیدی به سمت صادرات حرکت می‌کنند، حتی اگر به صادرات مجدد نیز منجر شود، این حرکت ارزشمند است.

وی در ادامه، بر لزوم بهره‌گیری از پتانسیل‌های منطقه‌ای و ایجاد منطقه اقتصادی ویژه در شهرک صنعتی بعثت تأکید کرد و افزود: این منطقه می‌تواند به عنوان پایلوت فناوری نوین در کشور مورد بهره‌برداری قرار گیرد و زیرساخت‌های لازم در جوار تبریز فراهم است، که مورد تأیید و تأکید رئیس‌جمهور نیز قرار دارد.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت تغییر رویکردهای صنعتی، گفت: هدف ما این است که صنایع استان به سمت صادرات‌محور و تولیدات با ارزش افزوده بالا حرکت کنند و زمینه‌های جدیدی در حوزه ماشین‌سازی و قطعه‌سازی ایجاد کنیم که نیازمند مطالعات کارشناسی است.

وی بر اهمیت آموزش نیروی انسانی ماهر و فنی تأکید کرد و گفت: باید مهارت‌آموزی را در دستور کار قرار دهیم، ارتباط دانشگاه و صنعت را حفظ کنیم و واحدهای تولیدی برای جذب نیروی ماهر برنامه‌ریزی کنند.

سرمست افزود: در توسعه رشته‌های دانشگاهی نیز باید به سمت رشته‌هایی حرکت کنیم که با نیازهای صنعت همسو باشد.

وی از پیگیری مطالبات واحدهای صنعتی و توسعه زیرساخت‌ها، از جمله درخواست ۱۱۰ مگاوات برق برای پنل‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی خبر داد و گفت: هدف ما این است که در سخت‌ترین شرایط، تولیدکنندگان و صنایع را تنها نگذاریم و چراغ واحدهای تولیدی روشن باشد، چراکه این امید و انگیزه‌ای برای آینده است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.