به گزارش خبرنگار مهر، حسین اسماعیلی عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته بهزیستی، ضمن تبریک این هفته به جامعه هدف و کارکنان این حوزه، شعار سال جاری را «با هم برای بهتر زیستن و توانمندسازی فردا» عنوان و اظهار کرد: این اداره دارای ۱۲ پست سازمانی است که هماکنون ۶ پست آن خالی است و با بهرهگیری از نیروهای شرکتی و قراردادی، خدمات خود را به جامعه هدف ارائه میدهد.
رئیس اداره بهزیستی بردسکن به نقش دوگانه بهزیستی بهعنوان نهادی تخصصی، مطالبهگر و در عین حال حمایتی اشاره کرد و گفت: ۵۸ فرد دارای ضایعه نخاعی نیز از خدمات ویژه بهرهمند هستند که جمع پرداختی مرتبط با آنها ۲۴۳ میلیون تومان اعلام است.
خدمات پرستاری، شهریه دانشجویی، کمکهزینه درمانی و مناسبسازی
به گفته وی ۲۳۰ معلول دارای شرایط دریافت حق پرستاری هستند که برای آنها جمعاً ماهانه حدود ۹۵۳ میلیون تومان هزینه پرداخت میشود.
اسماعیلی با بیان اینکه ۴۰۰ نفر در نوبت دریافت این خدمت هستند، گفت: در حوزه مناسبسازی نیز تاکنون مبلغ ۱ میلیارد و ۲۴۳ میلیون تومان کمکهزینه بلاعوض پرداخت شده است.
رئیس اداره بهزیستی بردسکن افزود: شهریه ۶۰ دانشجوی تحت پوشش نیز تاکنون جمعاً ۲۹۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: همچنین برای ۶ نفر جهت تهیه پروتز (دست مصنوعی) مبلغ ۶۷ میلیون تومان و برای ایاب و ذهاب ۱۰۶ نفر، ۸۵ میلیون تومان پرداخت شده است.
خدمات به خانوادههای چندقلو، زنان سرپرست خانوار و کودکان محروم از سرپرست
اسماعیلی با اشاره به پوشش ۵۵۰ خانواده دارای فرزندان چندقلو و زنان سرپرست خانوار در دهکهای ۱ تا ۵ گفت: ماهیانه حدود ۱ میلیارد تومان کمکهزینه به این خانوارها پرداخت میشود که شامل ۶۴ خانواده دوقلو و ۴ خانواده سهقلو نیز میشود.
حمایتهای بیمهای و بازنشستگی زنان سرپرست خانوار
رئیس اداره بهزیستی بردسکن به حوزه حمایتهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: ۲۳۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه روستایی و عشایری و ۸۳ نفر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند که از این تعداد، ۱۵ نفر نیز تاکنون بازنشسته شدهاند و مجموع هزینههای بیمه در این حوزه، ۱۸۴ میلیون تومان اعلام شده است.
وی از پرداخت ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به ۱۴۰ نفر خبر داد و پیشبینی کرد این مبلغ به ۳۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش یابد.
اسماعیلی افزود: در حوزه مسکن نیز ۲۰۰ میلیون تومان کمکهزینه ساخت مسکن بهصورت بلاعوض پرداخت میشود و تاکنون ۲ میلیارد تومان ودیعه مسکن به جامعه هدف اختصاص یافته است.
اقدامات پیشگیرانه و اورژانس اجتماعی
به گفته رئیس بهزیستی بردسکن، بیش از ۳ هزار کودک ۳ تا ۶ سال در طرح غربالگری شنوایی و بینایی شرکت کردهاند که بیش از ۸۰ درصد آنها به طور کامل معاینه شدهاند و همچنین ۷۰۰ میلیون تومان برای آموزشهای پیش از ازدواج و طرحهای پیشگیری از طلاق در سطح شهرستان هزینه شده است.
وی به حوزه اورژانس اجتماعی پرداخت و اظهار کرد: ۶ نیروی تخصصی در اورژانس ۱۲۳ فعال هستند که در سال گذشته به ۳۰۰ مورد مداخله رسیدگی کردند و بیشترین عامل مداخلات مربوط به خودکشی و پس از آن کودک آزاری و … بوده است.
اسماعیلی ادامه داد: همچنین ۲۰ مورد ارجاع به بیمارستان ابن سینا مشهد و ۷۰۰ بازدید میدانی از منازل جهت آگاهسازی انجام شده است.
همکاری با مراکز غیردولتی و خیریهها
رئیس اداره بهزیستی بردسکن با بیان اینکه هماکنون بیش از ۲۰ نیروی رسمی و بیش از ۱۰۰ نیروی فعال در ۲۳ مرکز غیردولتی شامل ۵ خیریه، ۱ مؤسسه انتفاعی و ۱۸ مرکز روزانه و شبانهروزی مشغول فعالیت هستند، گفت: همچنین دو مرکز نگهداری از کودکان بیسرپرست با کمک یارانههای بهزیستی و مشارکت مردم اداره میشود.
طرح شهید رجایی و مناسبسازی ادارات
وی به اجرای طرح شهید رجایی اشاره کرد که ۵۰ امتیاز از شاخصهای آن مربوط به مناسبسازی محیط برای معلولان است، گفت: تاکنون ۴ اداره موفق به کسب امتیاز کامل در این زمینه شدهاند.
اسماعیلی همچنین از مشکلات مربوط به استفاده عمومی از پارکینگهای ویژه معلولان در خیابانهای عدالت و قائم انتقاد کرد و خواستار اعمال قانون برای خودروهایی که غیر از خودروهای معلولین هستند، شد.
در پایان، رئیس بهزیستی بردسکن از برگزاری بیش از ۲۰ برنامه به مناسبت هفته بهزیستی از جمله دیدار با امام جمعه و فرماندار، برگزاری کارگاههای آموزشی، بازدید از خانوادههای موفق و میز خدمت در نماز جمعه خبر داد.