پیشرانه‏‏‌های موج اخیر بازار رمزارزها

دنیای اقتصاد چهارشنبه 25 تیر 1404 - 00:04

رشد شتابان میزان پذیرش از سوی بازیگران حقوقی

میزان پذیرش یکی از مهم‌ترین عوامل رشد بلندمدت بازار کریپتو محسوب می‌شود. ورود شرکت‌هایی نظیر بلک‌‌‌راک و مایکرواستراتژی و سایر شرکت‌های بزرگ، موجب ورود جریان سرمایه و همچنین افزایش اعتماد و اعتبار به کل فضای رمزارزها شده است. صرفا مجموع دارایی تحت مدیریت صندوق‌های بورسی سه شرکت مدیریت دارایی بلک‌‌‌راک، فیدیلیتی و گری‌‌‌اسکیل در زمان نگارش این یادداشت در کمتر از یک و نیم سال به بیش از ۱۳۰میلیارد دلار رسیده است که این ابزارهای مالی را به یکی از موفق‌‌‌ترین محصولات تاریخ بازار سرمایه آمریکا تبدیل کرده است. علاوه بر این، تقاضای روزافزون شرکت‌های غیرمالی – نظیر مایکرواستراتژی – برای نگهداری بیت‌کوین در ترازنامه خود، به افزایش قیمت بیت‌کوین و سایر رمزارزهای اصلی منجر شده است.

 توسعه و تسهیل قوانین و مقررات بازار رمزارزها 

تصویب صندوق‌های قابل‌‌‌معامله بورسی بیت‌کوین و اتریوم، تفکیک وظایف سازمان بورس اوراق بهادار (SEC) و بورس آتی و کالا (CFTC) در قبال این طبقه دارایی نوظهور، و کاهش برخوردهای قضایی شدید SEC نسبت به گذشته، همگی نشان‌‌‌دهنده آن است که مقررات‌‌‌گذاری در ایالات متحده از فاز مقاومت وارد فاز پذیرش شده است. از جمله مصادیق اخیر این تحول، تصویب قانون جنیوس (GENIUS Act) در مجلس سنای آمریکاست که چارچوب فعالیت بانک‌ها در زمینه انتشار استیبل‌‌‌کوین‌‌‌ها را مشخص کرده است. این تحولات در مقررات بازار مالی آمریکا همراه با توسعه قانون‌گذاری رمزارزها در اروپا، بریتانیا، آسیای شرقی (ژاپن، سنگاپور و هنگ‌‌‌کنگ) و آسیای غربی (بحرین، امارات و عربستان)، نویدبخش ارتقای شفافیت مسیر سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران در این طبقه دارایی نوظهور در مراکز مالی دنیا و در نتیجه افزایش تقاضا از سوی نهادهای مالی بازار سرمایه برای سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

 افزایش استفاده از رمزارزها در بخش واقعی اقتصاد

توکنایز کردن دارایی‌‌‌هایی نظیر اوراق قرضه، املاک یا طلا و همچنین استفاده از استیبل‌‌‌کوین‌‌‌ها در پرداخت‌‌‌های بین‌المللی، همگی نشان‌‌‌دهنده آن است که تقاضا در این حوزه نوظهور از سطح صرفا سفته‌‌‌بازانه به سمت کاربردهای واقعی و روزمره برای عموم مردم و شرکت‌ها در حال حرکت است. بر اساس پیش‌بینی شرکت مشاوره مدیریت مکنزی اندازه بازار توکن‌‌‌سازی تا سال ۲۰۳۰ می‌تواند به حدود ۲تریلیون دلار و ارزش بازار استیبل‌‌‌کوین‌‌‌ها به حدود ۴تریلیون دلار برسد. این روند می‌تواند موجب افزایش تقاضا برای پلت‌فرم‌‌‌های قرارداد هوشمند نظیر اتریوم شود به رشد ارزش بازارشان منجر شود.

رشد نقدینگی جهانی (M۲) در سال‌های اخیر

شاخص M۲ در سال گذشته مجددا وارد مسیر صعودی شده و بانک‌های مرکزی و دولت‌‌‌ها، نقدینگی بیشتری به سیستم مالی تزریق کرده‌‌‌اند. انتظار می‌رود با کاهش مجدد نرخ بهره در سال‌جاری، شاخص مذکور روند افزایشی خود را حفظ کند. این موضوع می‌تواند موجب شود بخشی از این نقدینگی به سمت دارایی‌‌‌های پرریسک و ضدتورمی مانند بیت‌کوین سوق یابد.

* استاد مدعو دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه صنعتی شریف

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.