به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه ایندیپندنت نوشت اندیشکده "آینده بریتانیا" (British Future) و "شبکه وابستگی" (Belong Network) در انگلیس هشدار میدهند "فشارهای اجتماعی درازمدت" در این کشور، به جنگ میان اقشار مبدل شده و انگلیس را به بشکه باروتی تبدیل کرده است که هر آن ممکن است شعله ور شود.
به نوشته این روزنامه، اکنون اندیشهمندان نگرانند همچون تابستان پارسال، آشوبها در تابستان امسال نیز آغاز شود. ایندیپندنت نوشت ساجد جاوید، وزیر کشور اسبق انگلیس میگوید اساس دموکراسی در این کشور در خطر است مگر این که هر چه زدوتر، برای نزدیک کردن جوامع در انگلیس اقدام شود.
آشوبهای تابستان سال ۱۴۰۳ در انگلیس پس از آن شدت گرفت که یک جوان ۱۷ ساله که زاده و بزرگ شده انگلیس از پدر و مادر مسیحی روآندایی بود با حمله به یک مرکز برگزاری کلاسهای تابستانی برای دختران در شهر "ساوثپورت" (Southport) ۱۳ نفر را با چاقو زخمی کرد که ۱۱ نفرشان کودک بودند. در آن حمله، سه دختر بچه به علت شدت جراحات جان باختند. سپس گروههای راست افراطی در شبکههای اجتماعی به دروغ او را مسلمان معرفی کردند و از حامیان خود خواستند مسلمانان و مهاجران را هدف قرار دهند و اماکن آنان را تخریب کنند.
همزمان سازمانهای اسلامی وحامی حقوق مسلمانان در انگلیس بی توجهیهای دولت به هشدارهای آنان درباره افزایش اسلام هراسی و مسلمان ستیزی را نتیجه رفتارهای این روزهای گروههای نژاد پرست میدانند که با حمله و تلاش برای آتش زدن مساجد و نیایشگاههای مسلمانان و ضرب و شتم آنان و نیز وارد آوردن خسارت به منازل، اماکن و خودروهای مسلمانان جو بسیار نا امنی شدیدی را برای مسلمانان در این کشور ایجاد کردند.
روزنامه ایندیپندنت براساس نتیجه یک نظرسنجی، یک سوم از افراد بالغ در انگلیس، معادل ۱۵ میلیون نفر، میگویند "به ندرت یا هیچ گاه" به دیدار افرادی که پیشینه متفاوت از خودشان دارند، میروند و با آنان، رابطه دارند. در این نظرخواهی همچنین معلوم شد ۷۰ درصد از انگلیسی ها، هیچ گاه یک پناهنده محلی را ندیده و با این پناهندگان، تعامل نداشتهاند.
به نوشته این روزنامه، به علت قطبی شدن بحث مهاجرت، استیصال مردم به علت گرانی هزینههای زندگی و کاهش اعتماد به سیاستمداران، تعامل اجتماعی و تقویت همگرایی اجتماعی در انگلیس کاملا کم شده است. ایندیپندنت به نقل از ساجد جاوید، وزیر کشور اسبق از حزب محافظه کار و جان کروداس (Jon Cruddas)، نماینده مجلس از حزب کارگر که مشترکا رهبری "کمیسیون مستقل درباره جامعه و همبستگی (Independent Commission on Community and Cohesion) را در دست دارند نوشت "شواهد اشکار" وجود دارد که همبستگی اجتماعی و محلهای اتصال اقشار در انگلیس، تحت فشارهای فزاینده است. به گفته این سیاستمداران انگلیسی، این وضعیت، "جامعه ما را پراکنده تر، شکنندهتر و در برابر تهدیدهای داخلی و خارجی، آسیب پذیرتر میکند. "به گزارش ایندیپندنت، در نظرسنجی اخیر در انگلیس ۲ هزار و ۲۴۳ فرد بالغ شرکت کردند و ۸ "گروه متمرکز" (focus group) که مجموعا ۷۱ نفر از سراسر انگلیس در آن شرکت داشتند نیز تشکیل شد. افراد به گونهای در این نظرخواهی برگزیده شدند که از نقاط آشوب زده تابستان پارسال نیز باشند. یک گروه متمرکز، یک مصاحبه گروهی است که شامل تعداد کمی از افراد یا شرکت کنندگان است که دارای ویژگی ها/تجارب مشترک و …اند که واکنش آنان به پرسشهای خاص مورد مطالعه و ارزیابی قرار میگیرد. هدف از این روش این است که پژوهشگرات بتوانند واکنشهای شرکت کنندگان را درک کنند و اگر اعضای گروه، نماینده جمعیت بزرگ تری باشند، انتظار میرود که این واکنشها منعکس کننده دیدگاه آن جمعیت بزرگ باشد. به نوشته این روزنامه، در این نظرسنجی معلوم شد ۶۷ درصد از مردم انگلیس، هیچ گاه در محله خودشان، با یک پناهنده تعامل نداشتهاند یا از چنین تعاملی، مطمئن نیستند؛ ۴۹ درصد نیز میگویند تفاوتها میان مردم محلی و آنانی که به انگلیس مهاجرت کردهاند، از جمله پناهجویان، نگرش منفی درباره این مهاجران پدید آورده است؛ نیمی از انگلیسیها میگویند پول کافی برای رفتن به محلهای معین و ملاقات با مردم، مثلا قهوه خوریها یا میخانهها ندارند.