به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قیمت نفت در معاملههای روز چهارشنبه (۲۵ تیر) در پی انتظارها برای تقاضای تابستانی قوی در دو مصرفکننده بزرگ جهان، آمریکا و چین، افزایش یافت هرچند این افزایشها به علت احتیاط تحلیلگران درباره اقتصاد گستردهتر محدود شد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۴ و ۱۱ دقیقه بامداد روز چهارشنبه به وقت گرینویچ با ۱۳ سنت یا ۰.۲ درصد افزایش، به ۶۸ دلار و ۸۴ سنت برای هر بشکه رسید، در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا هم با ۲۵ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش، ۶۶ دلار و ۷۷ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
افزایش قیمت در معاملههای روز چهارشنبه، افت دو روز گذشته را معکوس کرد، زیرا بازار پس از هشدار دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، مبنی بر اعمال تعرفه بر خرید نفت روسیه، احتمال اختلال عرضه را کماهمیت ارزیابی کرد.
در حالی که قیمتها در محدودهای نوسان دارد، نشانههایی از تقاضای پایدار ناشی از افزایش سفرهای فصل گرم در نیمکره شمالی با نگرانیهای ناشی از کُند شدن رشد اقتصاد جهانی و تأثیر تعرفههای آمریکا بر مصرف سوخت در کشورهای شریک تجاری، در رقابت است.
برخی تولیدکنندگان بزرگ نفت به نشانههایی از توسعه بهتر اقتصادی در نیمه دوم سال اشاره کردهاند، در حالی که دادههای چین نیز بر توسعه مداوم تأکید دارد.
تحلیلگران گروه مالی بورس اوراق بهادار لندن (LSEG) اعلام کردهاند که تقاضای فصلی قوی در نتیجه سفرهای تابستانی و فعالیتهای صنعتی، به افزایش قیمت نفت شتاب داده است.
افزایش مصرف بنزین، بهویژه در آمریکا در روزهای تعطیلات چهارم ژوئیه، نشانه تقاضای قوی بوده و بخشی از فشارهای کاهشی ناشی از افزایش ذخیرهسازیها و تعرفهها را جبران کرده است.
کُندی توسعه اقتصادی چین در سهماه دوم ۲۰۲۵
دادههای اقتصادی چین نشان داده است توسعه اقتصادی در سهماه دوم کاهش یافته، اما کمتر از سطح مورد انتظار بوده و بخشی از آن به علت بارگیری پیشاپیش برای مقابله با تعرفههای ایالات متحده رقم خورده است.
این دادهها برخی نگرانیها درباره اقتصاد بزرگترین واردکننده نفت خام جهان را کاهش دادهاند.
افزون بر این ظرفیت پالایش نفت خام چین در ماه ژوئن نسبت به سال گذشته میلادی ۸.۵ درصد افزایش یافته که نشاندهنده تقاضای بالاتر برای سوخت است، با وجود این نشانهها، برخی تحلیلگران افزایش قیمت را گذرا ارزیابی کردهاند.
به گفته پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا، ثبات بازار پس از دو نشست نوسانی بیشتر ناشی از اصلاح فنی کوتاهمدت بوده و نه تغییر بنیادین در عوامل بازار.
وی افزود: سرمایهگذاران باید انتظارهای تورمی و مسیر نرخ بهره در آمریکا را بهدقت زیر نظر داشته باشند، زیرا فشار کنونی از سوی ترامپ برای تعرفههای گستردهتر میتواند تورمزا باشد و به کاهش تقاضای سوخت در میانمدت بینجامد.
در همین حال گزارش ماهانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که روز سهشنبه منتشر شد، نشان میدهد چشمانداز اقتصاد جهانی در نیمه دوم سال تقویت شده و پیشبینی تقاضای نفت در وضع خوشبینانهتری قرار دارد.
بر اساس این گزارش، کشورهای چین، هند و برزیل عملکردی فراتر از انتظار داشتهاند، در حالی که ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در حال بهبود از اوضاع سال گذشته میلادی هستند.
تحلیلگران هشدار دادهاند که با وجود عوامل حمایتی، بازار نفت خام شتاب بنیادین کافی ندارد و تا زمانی که شفافیت در زمینه رشد جهانی، جهتگیری سیاستها و بهبود تقاضای واقعی، بهویژه از سوی آسیا، حاصل نشود، قیمتها ممکن است در مسیر افت قرار گیرد.