پول مردم ایران خرج زایمان افغان‌ها! / آماری تکان‌دهنده از بیمارستان‌های کشور

نامه نیوز چهارشنبه 25 تیر 1404 - 11:58
ایران میزبان ۲۰ درصد از مهاجران جهان است و تنها در سال گذشته، بیش از ۱۰۵ هزار زایمان رایگان برای اتباع افغانستان در کشور انجام شده؛ آماری که از مجموع موالید سالانه در چند کشور کوچک هم فراتر رفته است.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

تابناک نوشت: ایران به تنهایی حدود ۲۰درصد مهاجران جهان را عمدتا از افغانستانی‌ها در خود جایی داده و این جمعیت، از طریق زاد و ولد نیز همچنان در حال افزایش بوده است.

علاوه بر اتفاقات مربوط به جنگ اخیر، اعداد و ارقام از ضرورت پرداختن جدی به ادامه طرح بازگرداندن اتباع افغانستانی‌ها حکایت می‌کند.

گذشته از روند افزایشی ورود افغانستانی‌ها به ایران، زاد و ولد خانواده‌های آنها در داخل ایران نیز روند عجیبی به خود گرفته است. سال گذشته، جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفته بود که اغلب زایمان‌های برخی استان‌ها متعلق به مادران افغانستانی است.

بر اساس اخبار تازه منتشر شده، تنها در سال ۱۴۰۲، بیش از ۱۰۵ هزار زایمان رایگان برای اتباع افغانستان در بیمارستان‌های کشور ثبت شده است. جمع این عدد با آمار افغانستانی‌هایی که با هزینه خودشان و یا در منزل زایمان کرده‌اند قطعا عددی بالاتر خواهد بود.

معنای رایگان بودن و مفهوم یک عدد

توجه به رایگان بودن این زایمان‌ها، همانند استفاده بسیاری از اتباع افغانستان از انواع امکانات و یارانه‌ها، همانند شهروندان عادی ایران، موضوع مهمی است که در بررسی‌های مربوط به میزبانی ایران از این مهاجران، باید مورد توجه همسایه شرقی و نهاد‌های بین المللی قرار گیرد.

عدد مربوط به زایمان رایگان، برای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ عددی بالاتر هم خواهد بود. بر اساس پیش بینی هوش مصنوعی از آمار، با روند قبلی و بدون در نطر گرفتن طرح بازگشت، این عدد در سال ۱۴۰۴ به ۱۴۵ هزار زایمان رایگان می‌رسد. البته طرح بازگرداندن اتباع افغانستانیی فعلا تاثیری در این امار نمی‌تواند داشته باشد چرا که تاکنون عمدتا مهاجران غیرقانونی که بیشتر هم مجرد هستند، برگردانده شده‌اند و خانواده‌های اتباع همچنان در ایران هستند.

اگر همین آمار ۱۴۰ هزار تولد در سال را مبنا قرار دهیم، این رقم با آمار سالانه موالید کشور‌هایی مانند بحرین (حدود ۲۵ هزار تولد)، قطر (۳۵ هزار تولد) و حتی ارمنستان (۴۰ هزار تولد) قابل مقایسه است. به عبارت دیگر، جمعیت نوزادان افغان متولدشده در ایران در یک سال، از مجموع تولد‌های چند کشور همسایه بیشتر است.

در نگاهی دیگر تعداد زایمان‌های رایگان افغانستانی‌ها در همان سال ۱۴۰۲نیز، برابر موالید کل چهار کشور کرواسی (حدود ۳۵ هزار)، ارمنستان (حدود ۳۵-۴۰ هزار)، اسلوونی (حدود ۲۰ هزار) و ایسلند (حدود ۴-۵ هزار) درذ یک سال است.

همچنین، آمار کودکان حاصل از ازدواج اتباع افغانستانی با ایرانیان نیز بر پیچیدگی این مسئله می‌افزاید. تعجب نکنید که امار‌ها همچنان بالاتر از این حرفهاست. در شهریور ماه سال ۱۴۰۳، مدیرکل بیمه سلامت استان البرز گفت: از تعداد زایمان‌های استان البرز، بالغ بر ۵۰ درصد مربوط به اتباع بیگانه بوده است.

ضرورت حمایت سازمان‌های بین الملل از طرح بازگشت اتباع افغانستانی

با توجه به سهم ۲۰ درصدی ایران از کل مهاجران جهان، که عمدتاً افغانستانی هستند، بسیاری از کارشناسان معتقدند که ادامه روند فعلی می‌تواند به چالش‌های جدی در تأمین خدمات بهداشتی، آموزشی و امنیتی منجر شود. از این رو، سیاست‌های اخیر دولت برای ساماندهی و بازگرداندن اتباع غیرمجاز نه‌تنها یک اقدام ضروری، بلکه گامی اساسی در حفظ امنیت ملی و توازن جمعیتی کشور است. مخصوصا بعد از ماجرای جنگ اخیر اسرائیل علیه کشورمان و نقش برخی از اتباع، موضوع از اهمیت ویژه تری نیز برخوردار شده است.

سازمان‌های بین المللی و حقوق بشری باید ضمن توجه به کمک‌های شایان و میزبانی ایران برای طول چندین دهه از این مهاجران، باید تمهیدات ویژه‌ای را برای بازگشت این اتباع فراهم کند. ضمن این که انتظار از نهاد‌های بین المللی این است که به آسیب‌های وارده به شهروندان ایرانی در جنگ اخیر به واسطه برخی از این اتباع، توجه داشته باشند.

منبع خبر "نامه نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.