دفاع مقدس ۱۲ روزه وقفه‌ای در عرضه خدمات اجتماعی ایجاد نکرد

صدا و سیما چهارشنبه 25 تیر 1404 - 12:06
وزیر تعاون در آیین تجلیل از خدمات کارکنان وزارت کار در جنگ ۱۲ روزه با حضور رئیس جمهور گفت: جنگ تحمیلی اخیر می‌تواند نقطه عطفی در توسعه نظام تأمین اجتماعی شود.

دفاع مقدس ۱۲ روزه وقفه‌ای در ارائه خدمات اجتماعی ایجاد نکرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ احمد میدری در آیین تجلیل از خدمات کارکنان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دفاع مقدس ۱۲ روزه که با حضور رئیس جمهور برگزار شد گفت: از دل جنگ، نهاد‌های رفاهی در جهان شکل گرفته‌اند. جنگ تحمیلی اخیر می‌تواند به نقطه عطفی در توسعه نظام تأمین اجتماعی تبدیل شود.

میدری با گرامیداشت یاد شهدای جنگ اخیر، فرماندهان نظامی و دانشمندان کشور، سخنان خود را با ادای احترام به ایستادگی ملت ایران آغاز کرد و گفت: ملت ایران در این روز‌های حساس تاریخ را به‌درستی ثبت کردند. مردم کشور دشمن را شناختند و اجازه ندادند جای ظالم و مظلوم عوض شود و آنها دصدای خود را بلند و از حقیقت دفاع کردند. ما در این وزارتخانه در کنار مردم و در سمت درست تاریخ ایستادیم.

وزیرکار با تأکید بر تفاوت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با دیگر نهاد‌ها در حوزه مأموریت‌های آن اظهار کرد: ما در این وزارتخانه، هر جا که هستیم، در حال عمل به وظیفه‌ایم؛ از مددکاران بهزیستی گرفته تا مدیران شرکت‌های بزرگ اقتصادی زیرمجموعه. وزیر کار ادامه داد: در دوران جنگ نیز این رویکرد حفظ شد. همه ظرفیت‌های شرکت‌هایی مانند شیر پگاه، کشتیرانی، داروسازی‌ها و دیگر مجموعه‌ها بسیج شدند تا در خدمت مردم باشند.

وی افزود: گزارش عملکرد وزارتخانه در این ایام در سه محور به رئیس‌جمهور ارائه خواهد شد. عملکرد شرکت‌های بزرگ اقتصادی در شرایط بحرانی و با پیچیدگی‌های زیادی همراه بوده است.

میدری گفت: انجام وظایف مرسوم در زمان جنگ، ابعاد جدیدی پیدا می‌کند. برای نمونه، سازمان تأمین اجتماعی وظیفه پرداخت مستمری به چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را بر عهده دارد و در حالی که ۶۰ درصد درآمد آن در دهه پایانی هر ماه وصول می‌شود، تأمین منابع و توزیع آن در چنین شرایطی کار ساده‌ای نیست.

وی با قدردانی از همراهی بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و تلاش شبانه‌روزی کارکنان سازمان تأمین اجتماعی، اعلام کرد که این سازمان توانست حتی یک روز زودتر از موعد معمول، مستمری‌ها را در خردادماه پرداخت کند.

میدری همچنین به عملکرد صندوق بازنشستگی کشوری اشاره کرد و گفت: در این صندوق نیز مستمری حدود ۸۰۰ هزار نفر بدون تأخیر پرداخت شد و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیز انجام شد.

وزیرکار افزود: این مهم در حالی محقق شد که کشور در شرایط جنگی قرار داشت و نشان داد که حتی در بحرانی‌ترین وضعیت‌ها نیز وقفه‌ای در خدمت‌رسانی ایجاد نشده است.

وی با اشاره به گروه‌های تحت پوشش سازمان بهزیستی در تهران، اعلام کرد: حدود ۳۰ هزار نفر از افراد وابسته در مراکز نگهداری شبانه‌روزی حضور دارند. این جمعیت شامل کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت است که در معرض خطر مستقیم بمباران قرار داشته‌اند.

احمد میدری درباره همکاری مرکز روابط عمومی و امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با گروهی از جوانان افزود: این گروه سال گذشته کمپین «برای ایران» را شکل داده بودند که این جوانان در زمان جنگ اخیر نیز به‌صورت خودجوش فعالیت‌هایی را در داخل و خارج از کشور انجام دادند، از جمله ارسال نامه به انجمن جامعه‌شناسان آمریکا و بسیاری از مسئولان جهانی.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به هم‌زمانی هفته تأمین اجتماعی با روز‌های پایانی جنگ، اظهار داشت: مراسمی برای تکریم بازنشستگان طراحی شده بود که به دلیل شرایط جنگ تحمیلی لغو شد.

وی پیشنهاد داد که در فرصت مناسبی، بازنشستگان کشور دیداری با رئیس‌جمهور داشته باشند. وزیر رفاه یادآور شد: تاریخ ۲۵ تیر، سالروز تصویب قانون تشکیل سازمان بهزیستی در سال ۱۳۵۹ است.

در ادامه این گردهمایی، احمد میدری با تأکید بر اهمیت رویکرد محله‌محور در نظام حمایت اجتماعی، از تلاش‌های انجام‌شده در این حوزه سخن گفت و تصریح کرد: از آبان‌ماه سال گذشته، گروهی در سازمان بهزیستی برای پیاده‌سازی مدل محله‌محوری فعالیت خود را آغاز کرده بودند، اما حرکت در این مسیر بسیار کند پیش می‌رفت.

وزیر رفاه گفت: حضور رئیس‌جمهور در جلسه این کارگروه که در کمیته امداد در روز‌های جنگ تشکیل شد، نقطه عطفی برای فعال شدن ظرفیت‌های دولت در این زمینه بود؛ به‌طوری که دستگاه‌های مختلف گردهم آمدند تا محله‌محوری را به‌صورت عملیاتی گسترش دهند.

میدری با بیان اینکه محله‌محوری می‌تواند بستری برای هم‌افزایی سازمان‌های مردم‌نهاد، بهزیستی، کمیته امداد و دیگر نهاد‌ها باشد، اظهار کرد که تحقق این رویکرد مستلزم همکاری در همه حوزه‌ها، از جمله ورزش و آموزش است.

میدری با اشاره به این روایت، تأکید کرد که عدالت آموزشی پایه‌گذار وفاق سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در کشور است و استمرار تلاش‌ها در این حوزه پشتوانه‌ای برای تحولات مثبت در عرصه‌های مختلف به شمار می‌رود.

وی با اشاره به بحران ناترازی در صندوق‌های بازنشستگی که به گفته او یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های جهانی در حوزه رفاه است، اعلام کرد که سازمان تأمین اجتماعی ۲۰ برنامه عملیاتی برای مقابله با این وضعیت طراحی کرده است. به گفته او، افزایش امید به زندگی در جهان به‌ویژه در دهه‌های اخیر، ساختار سنتی صندوق‌ها را دچار مشکل کرده و چالش‌های مشابهی در همه کشور‌ها به چشم می‌خورد.

در پایان این گردهمایی، خانواده شهدای جنگ تحمیلی دوازده روزه و خادمان سازمان بهزیستی کشور قصه‌ها و روایت‌های روز‌های سختی را که بر آنان گذشت برای حاضران بازگو کردند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.