عبور بخش خصوصی گلستان از بحران‌ها با تداوم تولید و صادرات

خبرگزاری مهر چهارشنبه 25 تیر 1404 - 12:18
گرگان-دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گلستان با اشاره به نقش مؤثر فعالان اقتصادی، گفت: با وجود چالش‌های زیرساختی و محدودیت‌های اخیر تولید و صادرات در استان متوقف نشد.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر یوسفی ظهر چهارشنبه با اشاره به شرایط سخت جنگ اقتصادی و تحریم‌ها که در پی جنگ ۱۲ روزه منطقه‌ای توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا به وجود آمد اظهار کرد: فعالان بخش خصوصی استان در این شرایط بحرانی توانستند با تلاش و پشتکار به مسیر تولید و صادرات ادامه دهند.

وی افزود: این مقاومت و حضور مستمر فعالان بخش خصوصی، باعث عبور استان از مرحله دشوار شد.

کاهش صادرات و واردات در کنار امید به جبران در ماه‌های آینده

یوسفی به آمار صادرات و واردات استان گلستان در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت که صادرات به ۲۴ کشور انجام شده است.

وی ادامه داد: با وجود کاهش هفت درصدی وزن و ۱۱ درصدی ارزش صادرات نسبت به سال قبل، فعالان اقتصادی تلاش می‌کنند این روند را در ماه‌های آینده بهبود ببخشند. همچنین واردات استان نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۴ درصدی داشته که به دلیل تعطیلات و مشکلاتی موقتی بوده و پیش‌بینی می‌شود جبران شود.

دبیر شورای گفت‌وگوی ددولت و بخش خصوصی گلستان به تنوع بیش از ۹۰ محصول کشاورزی در استان اشاره کرد و افزود: استان گلستان یکی از قطب‌های تولید مرغ کشور است که رتبه اول و دوم کشوری را در این حوزه دارد. این مزیت‌ها می‌تواند فرصت مناسبی برای تأمین نیازهای داخلی و توسعه صادرات باشد.

مشکلات زیرساختی؛ قطعی برق و کمبود منابع آبی تهدیدی جدی برای تولید

یوسفی یکی از دغدغه‌های مهم فعالان اقتصادی در گلستان را قطعی مکرر برق و مشکلات منابع آبی دانست و اظهار کرد: این مشکلات به شدت تولیدکنندگان را تحت فشار قرار داده است.

وی خواستار پیگیری و هماهنگی برای رفع این مشکلات شد تا روند تولید آسیب نبیند.

فرار سرمایه‌گذاران به استان‌های همجوار؛ ضرورت اصلاح فضای کسب‌وکار

یوسفی از مهاجرت سرمایه‌گذاران گلستان به استان‌های دیگر مانند مازندران به دلیل سخت‌گیری‌های اداری گلایه و تأکید کرد: همکاری خوب استاندار و دستگاه‌های اجرایی می‌تواند این روند را متوقف کند و سرمایه‌ها را به استان بازگرداند.

ظرفیت ویژه منطقه آزاد اینچه‌برون برای توسعه اقتصادی استان

وی یکی از ظرفیت‌های کلیدی استان را منطقه آزاد اینچه‌برون دانست و خواستار تسریع در رفع موانع و توسعه زیرساخت‌های این منطقه شد تا گلستان بتواند به جایگاه واقعی خود در اقتصاد ملی دست یابد.

یوسفی با اشاره به فعالیت‌های مستمر اتاق بازرگانی گرگان در تمام ایام سال، اعلام کرد: این مجموعه به صورت شبانه‌روزی آماده خدمت‌رسانی به صادرکنندگان است و با برگزاری نمایشگاه‌ها و پذیرش هیئت‌های تجاری از کشورهای همسایه، زمینه‌های توسعه بازارهای صادراتی استان را فراهم می‌کند.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گلستان با تأکید بر لزوم وحدت و همکاری بین بخش دولتی و خصوصی، افزود: امید است با هم‌افزایی و رفع مشکلات زیرساختی، گلستان بتواند در مسیر توسعه پایدار و افزایش تولید و صادرات گام بردارد و به رغم همه فشارها، آینده‌ای روشن را برای استان رقم بزند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.