به نقل از نیویورک تایمز، ساعاتی قبل از بمباران زندان اوین در پایتخت ایران توسط اسرائیل مطالبی به زبان فارسی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که از حمله به این زندان خبر میداد و از ایرانیان میخواست برای آزادی زندانیان به سمت اوین بیایند. اما مردم ایران هیچ توجهی به این جنگ روانی صهیونیستی نکردند و اسرائیل را ناکام گذاشتند.
لحظاتی پس از انفجار بمبهای اسرائیل که به شهادت و زخمیشدن دهها غیرنظامی و کارکنان عادی زندان اوین منجر شد، ویدئویی در شبکه اجتماعی ایکس و تلگرام منتشر شد که ظاهراً تصویر انفجاری را در برابر درب ورودی زندان نشان میداد. بلافاصله این ویدئو با هشتگ اوین را آزاد کنید، به زبان فارسی منتشر شد. اما این ویدئو واقعی نبود و با هوش مصنوعی تولید شده بود.
به گفته محققانی که این روند را پیگیری کردند، انتشار ویدئوها و مطالب مذکور در شبکههای اجتماعی آمریکایی بخشی از یک حقه اسرائیلی بودند. اما این تنها ترفند صهیونیستها در طول درگیری با ایران نبود.
در طول ۱۲ روز حمله، اسرائیل شبکههای اجتماعی را به یک میدان جنگ دیجیتال تبدیل کرد تا نتیجه جنگ را به نفع خود تغییر دهد. در این زمینه از هوش مصنوعی نیز استفاده شد و این روند بهسرعت گسترش یافت.
بهعنوانمثال، شبکهای از حسابهای کاربری در ایکس که به اسرائیل نسبت داده میشود، پیامهایی را به زبان فارسی منتشر میکردند تا اعتماد به دولت ایران را از بین ببرند، از جمله پیامهایی که با هوش مصنوعی از طریق تصویرسازی از یک زن تولید شده بودند تا مخاطب تصور کند وی در داخل ایران است.
هانی فرید، استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه کالیفرنیا از بنیانگذاران شرکت GetReal Security است که برای اولینبار ویدئوی دستکاری شده زندان اوین را بررسی و جعلی بودن آن را مشخص کرد. وی در این مورد افزود: موارد گذشته در مقایسه با آنچه در مورد ایران میبینیم، چیزی نیست. اینترنت با عکسها و ویدیوهای دستکاری شده یا ساختگی از این جنگ پر شد و هر دو طرف به دنبال تضعیف روحیه و اهریمن جلوهدادن طرف مقابل بودند.
گزارش موسسه هوریزون اینتلیجنس یک شرکت ارزیابی تهدیدات سایبری در بروکسل، با بررسی حسابهای شبکههای اجتماعی مرتبط با اسرائیل تصریح کرد: آنها فیلمهای قدیمی اعتراضات در ایران را بازنشر میکردند تا به دروغ وقوع ناآرامی جدید علیه دولت ایران را القا کنند. اسرائیلیها حتی ویدیوی جدیدی با استفاده از هوش مصنوعی ساخته و ادعا کردند ایرانیان در حال سردادن شعار ما عاشق اسرائیل هستم در تهران بودهاند.
دارن ال. لینویل، یکی از اساتید دانشگاه کلمسون آمریکا گفت: ویدیویی که ادعا میشد انفجار در زندان اوین را نشان میدهد، تقریباً بلافاصله در حسابهای ایکس و تلگرام پخش شد و سپس در یک شبکه هماهنگ از حسابهای غیرمعتبر که محتوای ضدایرانی را ترویج میکردند، بازنشر شد و میلیونها نفر آن را دیدند این نمونهای برجسته از هماهنگی بین جنگ عملی و روانی بود.
جنگ روانی حتی پس از توقف بمبارانها نیز ادامه یافت. یک روز پس از توافق دو کشور برای آتشبس، حساب کاربری جدیدی در ایکس فعال شد که ادعا میکرد متعلق به سخنگوی فارسیزبان سرویس اطلاعات خارجی اسرائیل، موساد، است. پستهای این حساب کاربری، حاوی پیشنهاداتی برای کمکهای مالی و پزشکی به ایرانیانی بود که علیه دولت شورش می کردند.
این حساب شامل پیامهای ویدیویی از مناشه امیر، روزنامهنگار هشتاد ساله ایرانی-اسرائیلی است که به عنوان گوینده فارسیزبان رسانههای اسرائیلی شناخته میشود.
امیر در گفتگو با نیویورک تایمز تأیید کرد که گروهی از افراد ناشناس با او تماس گرفتهاند و بعداً با تجهیزات فیلمبرداری به خانهاش آمده و مجموعهای از پیامهای عبری را که میخواستند او جلوی دوربین به فارسی بخواند، به او دادهاند.
او متقاعد شده بود که این افراد از موساد هستند و از پاسخ به سوالات نیویورک تایمز در مورد این حساب کاربری خودداری کرد.
همچنین حساب های کاربری وابسته به اسرائیل در مورد همکاری و خیانت برخی نظامیان مشهور ایرانی به کشورشان و همکاری آنها با اسرائیل ویدئوها و مطالبی منتشر کردند که هیچ یک در داخل ایران مورد توجه قرار نگرفت و این تلاش نیز به شکست انجامید.
در یکی از این ویدئوها، یکی از فرماندهان برجسته سپاه به عنوان یک مأمور موساد در قلب چندین عملیات مخفی اسرائیل به تصویر کشیده شده بود. موسیقی پخش شده در پسزمینه ویدئو از آهنگ اصلی یک سریال تلویزیونی اسرائیلی به نام «تهران» گرفته شده است که درباره یک مأمور موساد است که در داخل ایران فعالیت و جاسوسی میکند.
اویاتار روزنبرگ، یک فیلمساز صهیونیست، بعداً در رسانههای اسرائیلی حاضر شد و گفت که از هوش مصنوعی برای ساخت این کلیپ استفاده کرده است.
مدت کوتاهی پس از انتشار این ویدئو، حساب کاربری موساد در ایکس صحت محتوای این ویدئوی تبلیغاتی را در عمل رد کرد و نوشت آن فرد از ما نیست؛ لذا مشخص شد این تبلیغات باهدف ایجاد سوءظن به سپاه در مردم ایران تولید شده است.