به گزارش خبرنگار مهر، ذبیحالله تاراسی، ظهر چهارشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان زنجان اظهار کرد: طرح حامی و توانا در راستای کیفیتبخشی آموزشی در دورههای ابتدایی و متوسطه تدارک دیده شده است.
وی ابراز کرد: طرح ملی «حامی» برنامه حمایت آموزشی مستمر یادگیرندگان یا دانش آموزان دارای عملکرد تحصیلی نیازمند به تلاش بیشتر و قابل قبول در ارزشیابی نوبت اول و نوبت دوم سال تحصیلی است که به منظور ارتقای نشانگرهای تحصیلی و کاهش نرخ تکرار پایه دانش آموزان با ارتقای سواد پایه در دروس فارسی، ریاضی و علوم در حال پیگیری و اجرا است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان شناسایی دقیق دانش آموزان نیازمند حمایت آموزشی بر اساس نتایج کارنامه نوبت دوم، بررسی وضعیت تحصیلی تصمیمگیری درباره نحوه حمایت و انتخاب معلمان و داوطلبان همکار و طراحی آموزشهای شخصیسازی شده متناسب با نیازهای درسی و عاطفی هر دانشآموز با همکاری معلمان همپایه را ارکان آموزشی مدارس برشمرد.
وی عنوان کرد: مشارکت در استقرار پایگاههای جبرانی تابستانی (درون مدرسهای یا متمرکز منطقهای) برای ارائه آموزشهای مکمل و تقویتی و جلب مشارکت خیرین جامعه محلی و منطقهای در خصوص تأمین منابع مالی و حمایتگران برابر قوانین و مقررات از دیگر ارکان آموزشی مدارس این طرح است.
تاراسی بیان کرد: دریافت و تحلیل آمار و اطلاعات ارسالی از مدارس و پایش روند اجرای مداخلات، بازدیدهای نظارتی دورهای از مدارس مجری با هدف هدایت کیفی طرح، تعیین و تجهیز پایگاههای جبرانی منطقهای به منظور بهرهمندی از ظرفیت مدارس معین، اشاعه تجربههای موفق مدارس فعال و پیشرو در سطح منطقه استان، تقدیر از ارکان فعال مدارس شامل مدیر، معلم، حمایتگر در پایان تابستان بهمنظور تقویت انگیزه و استمرار مشارکت اثربخش از وظایف منطقهای این طرح است.
وی تأکید کرد: دانشآموزان تحت حمایت باید داری پرنده اختصاصی مستند از اقدامات آموزش و عاطفی باشند و روند یادگیری، بازخوردها، مشاورهها و نتایج در این پرنده ثبت و در تابستان مورد استفاد قرار گیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه تعداد جلسات آموزشی متناسب با نیاز دانشآموزان و شرایط مدرسه توسط شورای مدرسه تعیین میشود، ادامه داد: لازم است مدارس برخوردار با هماهنگی مناطق نسبت به همکاری همه جانبه اقدامات لازم را به عنوان یک مسئولیت اجتماعی پیگیری کنند.
وی فراهمسازی فرصتهای برابر آموزش و یادگیری مؤثر حمایت از دانشآموزان نیازمند توجه بیشتر و تضمین عدالت آموزشی بهسازی و اصلاح مستمر روشهای تدریس را از اهداف طرح حامی عنوان کرد و گفت: تقویت حس تعلق و ارتباط دانشآموزان با محیط مدرسه و ارتقای نرخ پوشش تحصیلی و کاهش نرخ تکرار پایه از دیگر اهداف مهم است.
تاراسی همچنین به وضعیت استان زنجان در قبولی آزمون سراسری اشاره کرد و افزود: در بخش پذیرفتهشدگان رشتههای پذیرش با آزمون، صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی، استان زنجان رتبه ۲۷ کشوری را کسب کرده و در رشتههای با آزمون نیز رتبه ۱۶ را داریم.
وی با اشاره به اینکه میانگین قبولی در رشتههای با سوابق تحصیلی در کشور ۱۵ درصد و در استان زنجان فقط ۳۱ درصد است، تصریح کرد: تحلیل دقیق میانگین نمرات نهایی و قبولی کنکور در تفکیک رشتههای مختلف نشاندهنده نیاز به مداخلات هدفمند است و برای ارتقای رتبه کنکور استان برنامههای راهبردی و کیفیتبخشی طراحی شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان خاطرنشان کرد: درصد قبولی در آزمونهای سراسری دری شهرستانهای مثل ماهنشان پایین است و این موضوع با بازماندگی از تحصیل رابطه مستقیم دارد، بنابراین هرچقدر وضعیت تحصیلی دانشآموزان را ارتقا و کیفیت قبولی در کنکور را بهبود بخشیم، میتوانیم بازماندگی از تحصیل و آسیبهای اجتماعی ناشی از ترک تحصیل را کاهش دهیم.