پایان قهر 18 روزه

دنیای اقتصاد چهارشنبه 25 تیر 1404 - 14:58
دنیای اقتصاد: بورس تهران پس از 18 روز خروج پول سنگین، سرانجام در آخرین روز معاملاتی این هفته با چراغ سبز حقیقی‌ها و ورود پول سهامداران خرد به میزان 81میلیارد تومان روبرو شد. شاخص کل بورس تهران از ابتدای هفته در مسیر صعودی حرکت کرده و در هر 5روز بازدهی مثبتی را به ثبت رسانده است. با این وجود تا روز گذشته حقیقی‌ها از بازار سهام فراری بودند. اما به نظر می‌رسد؛ سرانجام حمایت چند روزه سیاست‌گذار از بازار سهام موجب شد تا پس از یک دوره طولانی خروج پول، سرانجام سهامداران خرد در سمت خرید سهام ظاهر شوند.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، در هفته‌ای که گذشت نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با شکاف بسیار زیاد نسبت به دیگر نماگرها عملکرد مثبت خوبی را به ثبت رساند. این نماگر بورسی در این هفته بازدهی ۵.۶درصدی را به ثبت رساند که نسبت به شاخص هموزن ۴.۲درصد بازدهی بهتری را به ثبت رسانده است. شاخص کل بورس تهران در انتهای معاملات روز چهارشنبه با رشد ۰.۸۸درصد( معادل ۲۴هزار واحد) همراه شد و به سطح ۲میلیون و ۷۸۵هزار واحد افزایش یافت. نماگر هموزن نیز در روز جاری شکاف کمتری از لحاظ بازدهی نسبت به شاخص کل بورس تهران را تجربه کرد. این شاخص بورسی در انتهای روز چهارشنبه با ثبت افزایش ۰.۷۱درصد کار خود را در سطح ۸۳۸هزار واحد به انتها رساند. ۷۶درصد بازار که شامل ۵۵۳نماد معاملاتی است روز چهارشنبه را با سبزپوشی به پایان رساندند. به رغم تحرکات مثبت نماگرهای بورسی، همچنان ارزش سفارشات فروش از خرید بیشتر بود و در انتهای داد و ستدهای امروز ارزش سفارشات فروش بازار سهام به میزان ۲ هزار و ۶۴۸میلیارد تومان رسید که ۱.۵همت بیشتر از سفارشات فروش بازار سهام بود. ارزش معاملات خرد نیز به میزان ۵هزار و ۹۲۴میلیارد تومان رسید. پس از ۱۸روز خروج پول سرانجام در انتهای معاملات روز چهارشنبه تراز پول حقیقی مثبت شد و بازار سهام شاهد ورود پول ۸۱میلیارد تومانی از سوی حقیقی‌ها بود.

سه فاکتور مثبت بورس

میانگین نرخ اخزا که به عنوان یک معیار کلیدی در جهت سنجش ارزندگی بورس تهران توسط فعالان بازار در نظر گرفته می شود، در انتهای معاملات روز چهارشنبه به سطح 33درصد کاهش یافت. سیر نزولی اخزاها از ابتدای تیر ماه امسال رقم خورد و میانگین نرخ آنها از 37درصد تا 33درصد کاهش یافت. سیر نزولی اخزا می‌تواند موجب رونق بازار سرمایه شود و ورود پول را به بازار تسهیل یابد. نسبت قیمت به سود هر سهم بازار سرمایه در انتهای روز چهارشنبه به سطح 6.1واحد افزایش یافت. کف حمایتی p/e بازار در سطح 5.6واحد قرار دارد و اکنون بازار سرمایه فاصله محسوسی تا کف حمایتی خود ندارد. بنابراین از این منظر نیز می‌توان گفت بورس تهران در وضعیت ارزنده‌ای قرار دارد و تا سقف خود در سطح 8واحد فاصله معناداری به خود گرفته است. این وضعیت در ارزش دلاری بازار نیز مشهود است. در پایان روز چهارشنبه ارزش دلاری بورس تهران به سطح 11میلیارد دلار رسید. کف حمایت دلاری بازار در سطح 93میلیارد دلار قرار دارد که آخرین بار در 19فروردین ماه لمس شده است. با این حال ارزش دلاری بازار تا قله تاریخی خود در سطح 196میلیارد دلار فاصله معناداری دارد که این به معنای افزایش ارزندگی بورس تهران در سطوح فعلی است. به رغم سه فاکتور مورد بررسی که هر سه نشان از ارزندگی سطوح فعلی بورس تهران دارد، بازار سهام از منظر دلار توافقی در وضعیت خوبی قرار ندارد. نرخ دلار توافقی در روز جاری نیز همچنان در سطح 69هزار تومان باقی ماند. در 66روز معاملاتی گذشته دلار توافقی در سطوح فعلی بوده است و فاصله 20 تا 34درصدی خود را با دلار بازار آزاد حفظ کرده است. این وضعیت می تواند کاهش مستقیم حاشیه سود صنایع بزرگ و تقلیل سودآوری غیرمستقیم در صنایع کوچک را بدنبال داشته باشد.

25

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.