به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری «تریبون اکسپرس»، «اسحاق دار» وزیر خارجه پاکستان طی اظهاراتی در نشست مذکور با اشاره به ضرورت رعایت قوانین بینالمللی و مصوبات شورای امنیت سازمان ملل، از جامعه جهانی خواست با استانداردهای دوگانه در روابط بینالملل مقابله کند و از حقوق مشروع کشورها در برابر تجاوز دفاع کند. وی همچنین حملات رژیم صهیونیستی به غزه را مصداقی از بیتوجهی کامل به اصول انسانی و بینالمللی دانست و آن را عامل اصلی بحران انسانی گسترده در منطقه خواند. وزیر خارجه پاکستان خواستار توقف فوری جنگ در غزه شد و بار دیگر بر حمایت کامل پاکستان از تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای پیش از ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی تاکید کرد.
اسحاق دار در ادامه با اشاره به وضعیت پرتنش در جنوب آسیا، از اتهامات اخیر علیه پاکستان درباره حمله ۲۲ آوریل در منطقه پهلگام هند انتقاد کرد و گفت: «این اتهامات بیپایه بدون انجام هیچگونه تحقیق معتبر و شواهد قابل تأیید مطرح شد و دو کشور دارای سلاح هستهای را تا مرز درگیری پیش برد.»
او افزود: پاکستان در برابر این فضای تنشآلود، با خویشتنداری و مسئولیتپذیری رفتار کرد، اما در مقابل با تهدید، بیقانونی و لفاظیهای جنگطلبانه مواجه شد. وزیر خارجه پاکستان بر پایبندی کشورش به سیاست گفتوگو و حل مسالمتآمیز اختلافات تأکید کرد و گفت: تنها راه رسیدن به صلح پایدار، گفتوگوی شفاف و همهجانبه درباره مسائل مهم منطقهای است و نباید اجازه دهیم استفاده از زور و خشونت، به امری عادی در روابط کشورها تبدیل شود.
او خواستار آغاز مذاکرات منظم برای حلوفصل مشکلات منطقهای و پایبندی دقیق به توافقنامههای دوجانبه شد. اسحاق دار همچنین به روند نگرانکننده استفاده فزاینده از قدرت نظامی بهعنوان ابزار سیاست خارجی در سطح جهان اشاره کرد و آن را تهدیدی جدی برای امنیت بینالمللی دانست. در بخش دیگری از سخنان خود وی ضمن قدردانی از نقش چین در تقویت همکاریها در چارچوب سازمان همکاری شانگهای، عضویت رسمی بلاروس را به این سازمان تبریک گفت و سازمان شانگهای را عاملی مهم برای ثبات منطقهای در شرایط پرتنش جهانی توصیف کرد.
وزیر خارجه پاکستان همچنین خواستار اصلاحات نهادی در این سازمان شد؛ از جمله افزودن زبان انگلیسی بهعنوان زبان رسمی سوم، افزایش ظرفیت دبیرخانه و ایجاد ساختارهای جدید برای تأمین مالی پروژههای توسعهای. وی بر لزوم گسترش تجارت بین اعضای شانگهای با استفاده از ارزهای ملی برای مقابله با بحرانهای مالی جهانی تأکید کرده و بار دیگر پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) را سنگبنای ابتکار «کمربند و جاده» و عامل کلیدی برای رفاه مشترک منطقهای دانست.
اسحاق دار در پایان سخنان خود، خواستار فعالسازی دوباره گروه تماس شانگهای-افغانستان شد و بر همکاری یکپارچه اعضا در زمینه مبارزه با تروریسم تاکید کرد. وی تغییرات اقلیمی را نیز تهدیدی حیاتی دانست و خواستار پاسخ جهانی هماهنگ به این بحران شد. او با تأکید بر تعهد پاکستان به «روح شانگهای» مبتنی بر اعتماد، برابری و توسعه مشترک، از کشورهای عضو خواست بهجای رقابت و تنش، راه همکاری و مشارکت را در پیش بگیرند.