به گزارش مشرق،کانال تلگرامی امریکانا مطلبی با عنوان از «ملت غریبهها» تا دیوارهای مهاجرتی: انقلاب معکوس ترامپ منتشر کرد:
در سال ۱۹۶۵، لیندون جانسون قانون مهاجرت و تابعیت را در جزیره آزادی امضا کرد و با برچیدن سیستم نژادپرستانه سهمیهبندی ملی، اعلام کرد که قدرت آمریکا از «ملت غریبهها» بودن آن نشأت میگیرد. این قانون اولویت را به اتحاد مجدد خانوادهها و نیروی کار ماهر داد و زمینهساز موج مهاجرتی شد که جامعه آمریکا را دگرگون کرد - از کمتر از ۱۰ میلیون ساکن خارجیالاصل در ۱۹۶۵ به ۴۵ میلیون نفر تا ۲۰۱۵.
چشمانداز جانسون بر آرمانهای حقوق مدنی و حمایت دوحزبی بنا شده بود که شامل حامیانی مانند نماینده امانوئل سلر و سناتور تد کندی میشد.
اما امروز، دونالد ترامپ این میراث را معکوس میکند. «قانون یک لایحه بزرگ و زیبا» که تازه امضا کرده، ۱۷۰ میلیارد دلار در طول پنج سال برای اجرای تهاجمی قوانین مهاجرتی اختصاص میدهد و سازمان ICE را به بزرگترین نیروی پلیس داخلی در تاریخ آمریکا تبدیل میکند.
ترامپ مهاجرت قانونی را کاهش داده، ممنوعیت سفر اعمال کرده، مهاجران را به مراکز خارج از کشور اخراج کرده و تلاشهای غیرقانوناساسی برای سلب حق تابعیت مادرزادی در برخی ایالات را نشان داده است. کارشناسان از بازگشت اردوگاههای بازداشت و احتمال برنامههای کار اجباری هشدار میدهند.
در همین حال، حزب دموکرات که از شکست انتخاباتی متزلزل شده، در دفاع از مهاجرت تردید نشان میدهد و به سمت بلاغت ترامپ سوق پیدا کرده است.
تاریخدان جولیان زلایزر استدلال میکند که اگر آمریکا آرمانهای فراگیرانه جانسون را احیا نکند، در معرض خطر محو یکی از حیاتیترین ستونهای هویت ملی خود قرار دارد: دموکراسی مهاجرمحور که بر فرصت، تنوع و کرامت انسانی بنا شده است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.