هزاران خودرو به مقصد آمریکا دپو شدند

دنیای اقتصاد پنج شنبه 26 تیر 1404 - 00:05
ایسنا: بندر آنتورپ بروژ بلژیک، تحت‌‌‌تاثیر تلاش خودروسازان برای اجتناب از تعرفه‌‌‌های دونالد ترامپ به یک پارکینگ بزرگ، تبدیل شده است که هزاران وسیله نقلیه شامل ون، کامیون و تراکتور به مقصد آمریکا در آن دپو شده‌‌‌اند.

آمار منتشر شده این بندر در بلژیک، نشان داد که در ۶ ماه اول سال میلادی جاری، در مقایسه با مدت مشابه سال میلادی گذشته، ۱۵.۹درصد کاهش در ارسال خودروهای سواری و ون‌‌‌های جدید به آمریکا رخ داده و کاهش چشمگیر در ماه مه و یک ماه پس از اعلام تعرفه‌‌‌های روز آزادی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مشاهده شد.

صادرات کامیون و تجهیزات سنگین و مورد استفاده در ساخت‌وساز، حدود یک‌سوم کاهش یافته و به ۳۱.۵‌درصد رسیده است.

بندر آنتورپ بروژ، یکی از بزرگ‌ترین قطب‌‌‌های صادرات خودرو در جهان است و در سال ۲۰۲۴، بیش از سه میلیون دستگاه خودرو از این بندر به سراسر جهان صادر شد.

این بندر در بیانیه‌‌‌ای اعلام کرد: چشم‌‌‌انداز نیمه دوم سال میلادی جاری، همچنان مبهم است. موارد زیادی به این بستگی دارد که آیا توافق تجاری بین اتحادیه اروپا و آمریکا تا اول اوت، به دست خواهد آمد یا خیر.

خودروسازان اروپایی از فولکس‌‌‌واگن گرفته تا ولوو، امیدوار بودند که هفته گذشته و پس از پایان مهلت اولیه ترامپ برای توافق تعرفه‌‌‌ای با اتحادیه اروپا، توافقی حاصل شود. این خودروسازان، قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید، ۲.۵درصد تعرفه بر صادرات پرداخت می‌‌‌کردند اما ۲۵‌درصد دیگر، از آوریل، به این تعرفه، افزوده شد که ده‌‌‌ها‌هزار دلار به قیمت یک خودرو خانوادگی در آمریکا اضافه خواهد کرد.

جاستین اتکین، نماینده بندر آنتورپ بروژ در انگلیس و ایرلند، گفت: بنادر سراسر اروپا توسط برگزیت، همه‌گیری ویروس کرونا، ازدحام بنادر ناشی از کمبود کانتینر در سال ۲۰۲۴ و همچنین به دلیل مشکل گسترده ازدحام در تمام بنادر شمالی، با مشکلاتی مواجه شده‌‌‌اند. اتکین گفت: تاثیر تعرفه‌‌‌ها در مقایسه با برگزیت، بیشتر یک شوک آنی، بوده است. شواهدی نیز مبنی بر انبار شدن خودروهای چینی در این بندر وجود دارد که ممکن است نشان‌‌‌دهنده انحراف تجارت از آمریکا به دلیل درگیری پکن با موانع تعرفه‌‌‌ای باشد.

طبق گزارش گاردین، آمریکا پس از انگلیس، دومین شریک تجاری بزرگ بندر آنتورپ بروژ است و شواهدی وجود دارد که صادرکنندگان آمریکایی نیز برای جلوگیری از هرگونه تعرفه تلافی‌‌‌جویانه‌‌‌ای که اتحادیه اروپا ممکن است در صورت جنگ تجاری اعمال کند، محموله‌‌‌ها را زودتر بارگیری می‌کنند.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.