استاندار خراسان رضوی با سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد دیدار کرد

خبرگزاری مهر پنج شنبه 26 تیر 1404 - 13:41
مشهد - استاندار خراسان رضوی در دیدار با سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد با تأکید بر مشترکات فرهنگی میان دو کشور، خواستار توسعه همکاری‌های اقتصادی دوجانبه با محوریت مناطق مرزی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین مظفری در دیدار با سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد با تأکید بر مشترکات فرهنگی میان دو کشور، خواستار توسعه همکاری‌های اقتصادی دوجانبه با محوریت مناطق مرزی به‌ویژه دوغارون و خواف شد و بر لزوم طراحی نقشه راه جامع اقتصادی برای آینده روابط دو کشور تأکید کرد.

استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: ما و افغانستان دو کشور با مرز مشخص هستیم، اما از نظر فرهنگی اشتراکات زیادی داریم. در سال‌هایی که افغانستان درگیر جنگ بود، ما وظیفه اسلامی، انسانی و اخلاقی خود را ایفا کردیم و میزبان مهاجران افغانستانی بودیم. همواره تلاش ما این بوده و هست که شأن و کرامت این عزیزان حفظ شود، حتی در زمان خروج از کشور نیز باید شرایط همراه با احترام باشد.

وی با اشاره به تعاملات مرزی با مسئولان افغانستانی افزود: در مرزهای مشترک، توافقاتی با والی هرات داشته‌ایم و همواره سعی کرده‌ایم فضای همراهی و همدلی میان دو طرف حاکم باشد. به همه دستگاه‌های اجرایی استان تأکید کرده‌ام که هرچه می‌توانند در این زمینه کمک کنند تا خاطره خروج از کشور برای اتباع افغانستانی، خاطره‌ای خوش باشد.

مظفری ادامه داد: در این راستا اقدامات خوبی انجام شده و علاوه بر دولت، مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد از هر دو کشور در این فرآیند مشارکت داشته‌اند که همچنان ادامه دارد. این مسیر باید با جدیت دنبال شود و به نتیجه‌ای روشن برسد.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به لزوم گسترش روابط اقتصادی دو کشور گفت: ایران و افغانستان باید تا جای ممکن همکاری‌های اقتصادی خود را افزایش دهند. مسیر برون‌رفت از مشکلات، از دل توسعه فعالیت‌های اقتصادی مشترک می‌گذرد. با استفاده از دانش فنی و تجربه صنعتی ایران در کنار مواد اولیه موجود در افغانستان می‌توان پروژه‌های مشترکی تعریف کرد که منافع آن برای مردم هر دو کشور ملموس باشد.

وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم توازن تجاری را ایجاد کنیم. یکی از راهکارها در این زمینه، راه‌اندازی منطقه آزاد مشترک دوغارون است. این پیشنهاد را به والی هرات ارائه کرده‌ایم تا این منطقه به‌صورت مشترک اداره شود و مرزهای داخلی آن نیز حذف گردد. در این صورت، بسیاری از تجار دو کشور می‌توانند در این منطقه به مراودات تجاری بپردازند و حتی صادرات به سایر کشورهای منطقه را از این مسیر سامان دهند. این منطقه عملاً یک بندر خشک خواهد بود که ظرفیت اشتغال هزاران نفر را داراست.

مظفری با اشاره به پتانسیل‌های معدنی شهرستان مرزی خواف گفت: در این منطقه، حوزه اقتصاد معدن به‌صورت تخصصی راه‌اندازی شده است. می‌توانیم در طرف افغانستانی، مشابه همین منطقه را راه‌اندازی کنیم تا به‌صورت مشترک در حوزه فرآوری مواد معدنی همکاری داشته باشیم. برای نمونه، ۲۶ میلیون تن سنگ‌آهن از خواف استخراج شده و ما هم دانش فنی و هم تجربه کافی داریم. می‌توانیم این ظرفیت را با مشارکت طرف افغانستانی توسعه دهیم.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به سفر قریب‌الوقوع والی هرات به ایران، پیشنهاد کرد که بسته‌ای از پیشنهادهای اقتصادی تهیه و ارائه شود.

وی گفت: این بسته می‌تواند به‌عنوان نقشه راه روابط اقتصادی دو کشور عمل کند. مردم ایران و افغانستان به‌ویژه در مناطق مرزی، شایسته شرایط بهتری هستند. ما در استان آمادگی کامل داریم و زیرساخت‌های لازم نیز فراهم شده است.

مظفری به طرح‌های زیرساختی جاری در منطقه اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون انتقال آب از دریای عمان به سنگان خواف در حال اجراست و در زمینه انرژی نیز برق منطقه خواف در حال تأمین است. ۲۰۰۰ مگاوات انرژی بادی و ۸۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در این منطقه در دست راه‌اندازی است که بستر بسیار مناسبی برای کار مشترک فراهم می‌کند.

استاندار خراسان رضوی افزود: تجار افغانستانی اعتبار خوبی در منطقه دارند و می‌توانند در قالب این همکاری‌های اقتصادی، به توسعه منطقه‌ای کمک کنند. ما آمادگی کامل برای همکاری در این زمینه را داریم.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به شرایط مهاجرین در مهمان‌شهرها و اردوگاه‌ها گفت: طبق بازدیدهای میدانی، شرایط مناسبی برای آرامش بیشتر اتباع افغانستانی در هنگام بازگشت فراهم شده است، با این حال همچنان درخواست‌هایی برای تأمین امکانات بیشتر وجود دارد. حدود سه سال قبل، با ورود حدود ۳ میلیون مهاجر به کشور روبه‌رو بودیم که مدیریت این وضعیت دشوار بود و نیاز به ساماندهی زیادی داشت و هم اکنون خروج این مهاجرین از ایران و ورودشان به افغانستان نیز نیازمند ساماندهی است.

مظفری ادامه داد: خروج همه مهاجرین از استان‌های مختلف از مسیر خراسان رضوی صورت می‌گیرد اما این خروج باید حساب‌شده باشد تا از طرف دیگر مشکلاتی در افغانستان و برای دولت شما پیش نیاید.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.