به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان اردبیل، بهروز ندایی معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفتوگو با خبرنگاران در اردبیل، اظهار کرد: در جنگ 12 روزه و حوادث اخیر با کنسلی پروازها امکان ورود گردشگران خارجی را به کشورمان شاهد نبودیم.
وی افزود: در حال پیگیری و رایزنی هستیم تا با فعال شدن دوباره تورهای گردشگری خارجی امکان ورود گردشگران و مسافران کشورهای مختلف به ایران فراهم آید که قطعا در ماههای آینده این کار به انجام خواهد رسید.
معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: استان اردبیل قطب گردشگری کشور است و در این استان ظرفیتهای بینظیری وجود دارد که به راحتی میتوان از هر کدام از آنها در مسیر رونق اقتصادی استفاده کرد.
ندایی اولویت وزارت میراث فرهنگی را کمک به تکمیل زیرساختهای سرمایهگذاری بخش گردشگری و مرمت و نگهداری آثار تاریخی اعلام کرد و گفت: در کنار این امر، توسعه بازارچههای صنایع دستی نیز در استانهای مختلف کشور جز رویکردهای اصلی است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما در سالجاری منابع مورد نیاز را برای تدارک زیرساختها و مرمت آثار تاریخی در استان اردبیل انجام میدهیم و سعی ما بر این خواهد بود تا صد درصد اعتبارات مصوب و منابع ملی برای اجرای این طرحها به استان اردبیل تزریق شود.
معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: قطعا با اعلام مشوقهای مورد نظر سرمایهگذاران بخش خصوصی تمایل بیشتری برای حضور در این استان خواهند داشت و به یقین توسعه پایدار این بخش به تحول اقتصادی برجسته نیز کمک خواهد کرد.
ندایی بیان کرد: 40 اثر در کشور به ثبت ملی رسیده و مابقی آثار در آستانه ثبت ملی نیز با تعیین حرایم و با رفع مشکلات و معارض با ساکنان بافتهای تاریخی و فرسوده در ردیف آثار ملی به ثبت میرسد.
وی در ادامه یادآور شد: 400 اثر با تعیین حریم در زمره آثار تاریخی کشور قرار میگیرند و قطعا این اقدام زمینهساز یک تحول جدی در حوزه میراث فرهنگی خواهد بود.
معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: مدت زمان پنج ساله برای تعیین تکلیف این آثار در نظر گرفته شده تا هر سال 20 درصد این پروندهها تعیین تکلیف شده و ثبت ملی آنها به انجام برسد.
ندایی گفت: در کنار ثبت آثار متعدد باستانی، تاریخی، طبیعی و ناملموس، حمایت از بخش صنایع دستی و ثبت جهانی برخی از آثار ارزشمند در این بخش نیز جز برنامهریزیها و هدفگذاریهای اصلی است.