به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، این روزنامه روز پنجشنبه در گزارشی نوشت: این هیأت متشکل از افرادی است که به مقامات ارشد امنیتی طالبان، نزدیک هستند و از اعتماد کامل آنها برخوردارند.
آندری سِرِنکو تحلیلگر این روزنامه و کارشناس مسائل سیاسی در این باره معتقد است: پیشتر همین افراد در یک سری مذاکرات با نمایندگان سازمان سیا آمریکا نیز مشارکت داشتند.
وی مدعی شد: احتمال دارد که لیست اعضای هیأت امنیتی طالبان که در حال آماده شدن برای سفر به روسیه هستند در تماس با نمایندگان اطلاعاتی آمریکا مورد موافقت قرار گرفته است.
این روزنامه روس در ادامه ادعا کرد که به سند محرمانه ای دست یافته است که ۲۲ تیر ۱۴۰۴ در دفتر مرکزی اداره کل اطلاعات طالبان افغانستان تهیه شده و دربرگیرنده اسامی اعضای هیأتی است که به مسکو سفر خواهند کرد.
روزنامه «نزاویسیمایا گازیهتا» سال ۱۹۹۰ در دوران شوروی سابق راه اندازی شد. گرایش اصلی این روزنامه چاپ مسکو، اجتماعی-سیاسی و شعار آن «بدون خشم و تعصب» است.
به گزارش ایرنا، روسیه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۴ اعتبارنامه سفیر جدید افغانستان در مسکو را پذیرفت و بدین ترتیب نخستین کشوری لقب گرفت که حکومت طالبان را به رسمیت شناخته است.
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد: ما معتقدیم که شناسایی رسمی امارت اسلامی افغانستان موجب شتاب در توسعه همکاری دوجانبه و سازنده میان کشورهای ما در حوزههای مختلف خواهد شد.
پیش از این، دادستانی کل روسیه ۱۱ فروردینماه ۱۴۰۴ در درخواستی از دیوان عالی این کشور، خروج گروه طالبان حاکم بر افغانستان را از فهرست ممنوعه گروههای تروریستی خواستار شده بود.
دیوان عالی روسیه پنجشنبه ۲۸ فروردینماه ۱۴۰۴ ممنوعیت فعالیت گروه طالبان حاکم بر افغانستان را به حالت تعلیق درآورد و نام این گروه از فهرست گروههای تروریستی مسکو خارج شد.
سفارت افغانستان در روسیه چهارشنبه ۱۲ تیرماه از آغاز به کار سفیر جدید در این نمایندگی دیپلماتیک خبر داده بود.
بر اساس این گزارش، مولوی گل حسن رسماً با برگزاری یک نشست معارفه با کارکنان سفارت افغانستان، فعالیت خود را در مسکو آغاز کرد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین پیش از این با بیان اینکه تماسها با افغانستان در سطوح مختلف برقرار خواهد شد، گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه فعلا برنامهای برای تماس با مقامات امارت اسلامی افغانستان ندارد.
پس از آن، رستم خبیبولین رئیس مرکز تجاری روسیه در افغانستان گفت: مسکو پس از خارج کردن طالبان از فهرست تروریستی و به رسمیت شناختن «امارت اسلامی» افغانستان تحت زمامداری این گروه، به دنبال تشکیل شورای سرمایهگذاری مشترک با کابل است.