به گزارش بهداشت نیوز، دکتر سید مهدی سلیمانی پنجشنبه، ۲۶ تیر در جمع خبرنگاران، بر احساس مسئولیت هر شهروند برای پاکسازی و بهسازی محیط زندگی و محل کار خود برای مخدوش کردن بستر فعالیت پشه آئدس تاکید و اظهار کرد: به دنبال بهسازی محیط و تحقق شهر پاک عاری از زباله برای کنترل وفور پشه و پیشگیری از بروز بیماریهای منتقله هستیم.
وی خشک نگه داشتن زیرگلدانی ها و نریختن زباله دارای قابلیت جمع شدن آب در آن که محل تخمگذاری پشه آئدس است، در کنار پاک نگه داشتن شهر را مانع از وفور این گونه مهاجم و در نتیجه کاهش احتمال بروز بیماریهای منتقله از آن به ویژه تب دنگی در استان گیلان دانست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: با وجود پشه آئدس در سراسر استان، امکان بروز بیماریهای منتقله از آن وجود دارد، اما میتوانیم با همراهی مردم و اقداماتی که از دو سال پیش در سطح استان در حال انجام است، بروز این بیماریها را به تعویق بیندازیم که مهمترین اقدام، مدیریت پسماندها و بهسازی محیط است.
سلیمانی، علائم بروز بیماری تب دنگی را مانند آنفلوانزا دانست و بیان کرد: در صورتی که مردم به مناطق جنوبی کشور مسافرت داشته و پس از بازگشت از آن دچار چنین علائمی شده و با وجود دریافت مسکنها، تب، لرز، درد عضلانی، تهوع، درد پشت چشم و... را تجربه کرده اند، باید به پزشک مراجعه کنند.
وی با اشاره به زمان فعالیت پشه آئدس که هنگام طلوع و غروب خورشید است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه معمولا در ساعات غروب خورشید، مردم در مکانهای باز حضور پیدا میکنند به ویژه کودکان، با پوشیدن لباسهای آستین بلند یا دوری از فضاهایی که امکان فعالیت پشه است میتوان از گزش پشه در امان بود.
معاون علوم پزشکی گیلان ابراز امیدواری کرد: با همراهی مردم و همینطور همکاری دستگاههای مسئول مانند شهرداری ها، ماههای گرم سال را که زمان اوج فعالیت پشه آئدس است، با کمترین خطر پشت سر بگذاریم.