به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، در ادامه روند صعودی قیمت نفت، بهای طلای سیاه در معاملات روز جمعه نیز رشد کرد؛ رشدی که حاصل ترکیبی از اختلال عرضه در عراق و چشمانداز مثبت تقاضای فصلی تابستانی در بازار جهانی است.
رویترز نوشت، قیمت هر بشکه نفت خام برنت در معاملات صبح امروز (۱۸ ژوئیه) با افزایش ۲۹ سنتی یا ۰.۴۰ درصدی به ۶۹.۸۱ دلار رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با رشد ۲۷ سنتی معادل ۰.۴۲ درصد، در سطح ۶۷.۸۱ دلار معامله شد.
این رشد ادامه جهشی است که روز پنجشنبه رخ داد و طی آن هر دو شاخص حدود یک دلار افزایش یافتند. علت اصلی این روند، حملات طی چهار روز گذشته به میادین نفتی در اقلیم کردستان عراق بود که باعث شد نیمی از تولید این منطقه متوقف شود.
دو مقام انرژی عراق اعلام کردهاند که تولید روزانه اقلیم کردستان از حدود ۲۸۰ هزار بشکه به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار بشکه کاهش یافته است.
آنه فام، تحلیلگر مؤسسه مالی LSEG میگوید: «نوسانات قیمتی در هفته جاری محدود بوده و عرضه بیشتر از سوی اوپکپلاس با رشد تقاضای فصلی در آمریکا خنثی شده است.»
از طرفی، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز نشان میدهد که سطح ذخایر نفت خام ایالات متحده در هفته گذشته بیش از حد انتظار کاهش یافته که به دلیل افزایش صادرات این کشور بوده است.
در آسیا هم بازگشت پالایشگاهها از دوره تعمیرات همزمان با پیک تقاضای فصلی، به افزایش مصرف نفت کمک کرده است.
بر اساس گزارش مؤسسه ING، در کوتاهمدت بازار جهانی نفت همچنان «فشرده» باقی خواهد ماند و احتمالاً این وضعیت تا پایان فصل جاری ادامه دارد. با این حال، انتظار میرود در سهماهه پایانی سال، عرضه جهانی بهبود یابد.
در کنار این عوامل، ابهام درباره سیاست تعرفهای دولت آمریکا که بعید است تا پیش از اول اوت مشخص شود و همچنین برنامه برخی تولیدکنندگان بزرگ نفت برای لغو محدودیتهای تولید، از جمله چالشهایی است که میتواند روند صعودی قیمتها را در ادامه تحت فشار قرار دهد.
در مجموع، اگرچه قیمت نفت در معاملات روزانه رشد داشته، اما در مقیاس هفتگی هر دو شاخص نفتی برنت و WTI بیش از یک درصد کاهش را تجربه کردهاند.