به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، درست در همان روزهایی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با رویگردانی از روسیه و کنار گذاشتن شعار صلح یک روزه در جنگ اوکراین اعلام کردهاست که آمادگی دارد تا سلاحهای بیشتری در اختیار کییف قرار دهد، یک موسسه سرمایهگذاری تسلیحات دولت اوکراین اعلام کرد که آمادگی دارد تا سلاحهای بیشتری را از دولتهای غربی برای آزمایش و تست در میدان نبرد با روسیه دریافت کند.
به اساس گزارش رویترز، گروه Brave1، گروه سرمایهگذاری و تدارکات تسلیحاتی تحت حمایت دولت اوکراین، روز پنجشنبه اعلام کرد که اوکراین به شرکتهای تسلیحاتی خارجی اجازه خواهد داد تا جدیدترین تسلیحات خود را در خط مقدم جنگ این کشور علیه حمله روسیه آزمایش کنند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به تازگی اعلام کردهاست که سلاحهای آمریکایی جدید را به پیمان ناتو میفروشد تا ناتو آنها را به صورت رایگان در اختیار اوکراین قرار دهد.
گروه تسلیحاتی Brave1 اوکراین در بیانیهای گفت که تحت طرح «آزمایش در اوکراین»، شرکتها محصولات خود را به اوکراین ارسال میکنند، آموزش آنلاین نحوه استفاده از آنها را ارائه میدهند، سپس منتظر میمانند تا نیروهای اوکراینی آنها را آزمایش کرده و گزارشها را بازگردانند.
آرتم موروز، مسئول روابط سرمایهگذاران Brave1، در یک کنفرانس دفاعی در ویسبادن آلمان به رویترز گفت: «این به ما درک میدهد که چه فناوریهایی در دسترس هستند. و به شرکتها درک میدهد که چه چیزی واقعاً در خط مقدم کار میکند.»
اوکراین میخواهد جنگ با روسیه را به آزمایشگاه سلاحهای پیشرفته ناتو تبدیل کند / کییف: فناوریهای جدید را برای تست در میدان به ما بدهید
موروز گفت که علاقه زیادی به این طرح وجود داشته است، اما نام هیچ شرکتی را که برای استفاده از آن قرارداد بسته باشد، ذکر نکرد و از ارائه جزئیات بیشتر در مورد نحوه عملکرد آن یا هزینههای احتمالی خودداری کرد.
بیش از سه سال پس از تهاجم به اوکراین، نیروهای روسی در حال انجام حملهای طاقتفرسا در سراسر خط مقدم گستردهای به طول بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر (۶۲۰ مایل) هستند و حملات هوایی خود را بر شهرهای اوکراین تشدید کردهاند.
اوکراین برای مقابله با ماشین جنگی بزرگتر و مجهزتر روسیه، به صنعت دفاعی در حال رشد خود، که بخشی از آن با سرمایهگذاری خارجی تامین میشود، امید بسته است.
موروز افزود که Brave1 – که در سال ۲۰۲۳ توسط دولت با یک مرکز آنلاین راهاندازی شد و شرکتهای دفاعی اوکراینی میتوانند در آن به دنبال سرمایهگذاری باشند و همچنین واحدهای نظامی اوکراینی میتوانند تسلیحات سفارش دهند – فهرستی از فناوریهای نظامی را که میخواست آزمایش کند، تهیه کرده است.
او گفت: «ما لیستی از اولویتها داریم. یکی از بالاترین آنها پدافند هوایی خواهد بود، مانند قابلیتهای جدید پدافند هوایی، رهگیرهای پهپاد، سیستمهای هدایتشونده با هوش مصنوعی، و تمام راهحلها علیه بمبهای گلایدکننده.»
سیستمهای بدون سرنشین در آب (شهپاد) و سیستمهای پیمایش الکترونیکی زمین و همچنین سیستمهای پیشرفته کنترل آتش یا هدایت با هوش مصنوعی برای دقیقتر کردن هویتزرها (توپهای منحنی زن) نیز در لیست اولویتهای اوکراین قرار دارند.
این نخستین بار نیست که Brave1 پیشنهاد آزمایش تسلیحاتی جدید غربی را در جنگ با روسیه مطرح میکند. زمستان سال گذشته خبرهایی از آزمایش چندین سامانه رهگیری پهپاد در خط مقدم جنگ روسیه و اوکراین منتشر شدهبود که توسط سامانههای جدید توسعه یافته توسط آلمان و آمریکا به اوکراین منتقل شدهبودند.
بر اساس گزارش رسانهها گروه Brave1 دیماه سال گذشته یک پهپاد رهگیر آلمانی را آزمایش کرده است که قادر به رهگیری هم پهپادهای شناسایی و هم پهپادهای شاهد ایرانی است. این آزمایشها توسط اپراتورهای اوکراینی انجام شد که پهپاد را کنترل میکردند و مطابقت آن را با الزامات فناوری و چالشهای جنگ مدرن بررسی کردند. مشخصات دقیق این رهگیر گزارش نشده است. با این حال، گفته میشود که قادر است به سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت برسد و مسافتی به طول ۲۰ کیلومتر را پوشش دهد.
سازنده همچنین قصد دارد این پهپاد را به یک سیستم هدایت خودکار مبتنی بر بینایی ماشین مجهز کند. بنا بر گزارشها، این رهگیر توسط نمایندگان نیروهای دفاعی اوکراین آزمایش شد که قابلیتهای این پهپاد را تحسین کردند. Brave1 در تلاش برای ایجاد همکاری بین سازنده آلمانی و توسعهدهندگان اوکراینی راهحلهای مرتبط است.
خوشه فناوری اعلام کرد: «ما به تلاش برای ایجاد مشارکت با توسعهدهندگان بینالمللی ادامه میدهیم که راهحلها و فناوریهایشان میتوانند به اوکراین در پیروزی در این جنگ کمک کنند.» در پایان ماه نوامبر، شرکتهای آمریکایی IronNet و Asterion Systems جدیدترین پهپاد رهگیر خود، یعنی Hitchhiker، را در اوکراین آزمایش کردند که آن نیز برای رهگیری پهپادهایی مانند پهپادهای شاهد طراحی شده است.