به گزارش رکنا، اوایل خرداد ماه، خبری منتشر شد که حکایت از دستگیری سه نفر از اعضای تیم ملی دوومیدانی ایران به اتهام تجاوز به یک زن ۲۰ ساله کرهای در کره جنوبی داشت. گزارشها حاکی از آن بود که یکی دیگر از اعضای این تیم نیز بهدلیل سرقت یک دستگاه موبایل بازداشت شد و پس از پرداخت جریمه هزار دلاری موفق به آزادی گردید.
به گزارش رویداد ۲۴، علاوه بر متهمان اصلی این پرونده، فرد دیگری هم بازداشت شده بود که اگرچه در ادامه آزاد شد، اما به خاطر تکمیل روند تحقیقات مجبور به ماندن در کره جنوبی شد.
این ماجرا که به یکی از پرحاشیهترین پروندههای ورزشی ایران در سالهای اخیر تبدیل شد، با شروع حمله نظامی رژیم صهیونیستی به حاشیه رانده شد. در این مدت، سرنوشت بازداشتشدگان، عدم حضور احسان حدادی در نقش رئیس فدراسیون و پاسخگویی مسئولان مربوطه به نوعی فراموش شد. اما حالا پس از گذشت دو ماه، اسناد و اطلاعات جدید نشان میدهد که تلاشهای مسئولان فدراسیون دوومیدانی، وزارت ورزش و وزارت امور خارجه برای جلوگیری از ارجاع این پرونده به دادگاه به نتیجه نرسیده است. این تلاشها شامل اقدامات دیپلماتیک و مذاکره با شاکی بوده است.
یکی از مدیران فدراسیون دوومیدانی که نخواست نامش فاش شود، فاش کرد که طی این مدت، مقامات ورزشی و دولتی ایران سعی در رایزنی با کره جنوبی و جلوگیری از مسیر قضایی پرونده داشتهاند، اما این تلاشها ناکام مانده است.
براساس اطلاعاتی که به دست آمده، نخستین قدم وزارت ورزش، استفاده از کانالهای دیپلماتیک و مذاکره با دولت کره جنوبی بود. این تلاشها برای بازگرداندن سه ورزشکار ایرانی به کشور، با مخالفت مقامات کرهای روبهرو شد. آنها اعلام کردهاند که به دلیل حساسیت بالای افکار عمومی نسبت به پرونده، امکان مختومه شدن آن یا استرداد متهمان وجود ندارد.
بر اساس گزارشهای موجود، تلاشهایی برای متقاعد کردن شاکی کرهای به صرفنظر از شکایت نیز صورت گرفته است. گفته شده که برخی واسطهها پیشنهاد پرداخت مبالغ زیادی را به این زن مطرح کردهاند، اما او هیچکدام از این پیشنهادها را نپذیرفته است. وکلای شاکی نیز تاکنون به این موضوع پاسخی ندادهاند، اما به نظر میرسد که بر ادامه بررسی این پرونده در دادگاه اصرار دارند.
یک فرد نزدیک به مدیران فدراسیون دوومیدانی در اینباره اعلام کرد که علت اصرار مسئولان ایرانی برای جلوگیری از رسیدگی دادگاهی، احتمال بسیار بالای محکوم شدن ورزشکاران است. شواهد و مستنداتی که پلیس کره جنوبی ارائه کرده، ظاهراً از ادعاهای شاکی حمایت میکند و این مسئله کار وکلای مدافع را دشوار کرده است. علاوه بر این، گزارشها حاکی از آن است که تیم حقوقی کاملی برای دفاع از ورزشکاران در کره جنوبی تشکیل شده است.
باید یادآوری کرد که در صورت اثبات اتهام تجاوز گروهی در کره جنوبی، متهمان با مجازاتهای سختی همچون ۷ سال حبس یا حتی حبس ابد روبهرو خواهند شد. این سناریو شرایط دشواری را برای سه ورزشکار ایرانی به وجود آورده است.
اما این ماجرا فقط به این سه نفر محدود نمیشود و پیامدهای وسیعتری برای ورزش ایران به همراه دارد. طبق قوانین اتحادیه جهانی دوومیدانی، اگر چنین اتهامی تأیید و منجر به حکم قضایی شود، امکان تعلیق فدراسیون دوومیدانی ایران وجود دارد. واحد یکپارچگی این اتحادیه، نسبت به هرگونه کوتاهی یا سکوت در قبال پروندههای آزار یا تجاوز جنسی حساس است و چنین تخلفاتی میتواند برای فدراسیونها گران تمام شود. در صورت تعلیق، این مسئله یک چالش جدی برای ورزش کشور محسوب میشود.
در همین راستا، خبرهایی منتشر شده که نشان میدهد فدراسیون دوومیدانی کره جنوبی علیه فدراسیون ایران به اتحادیه جهانی شکایت کرده است.
تا این لحظه، مقامات قضایی کره جنوبی تاریخ دقیق برگزاری دادگاه این سه ورزشکار را تعیین نکردهاند. با این حال، پیشبینی میشود جلسه نخست دادگاه در اواخر مرداد یا اوایل شهریور ماه برگزار شود و به اتهامات ح.ر (پرتابگر دیسک)، م.ک (دونده) و ا.م (مربی) رسیدگی شود.
منبع: اعتماد آنلاین