ارکستر سازش، جولانی را نجات نداد

همشهری آنلاین جمعه 27 تیر 1404 - 19:52
جولانی با حمایت نظام سلطه جهانی و با مدیریت یکی از کشورهای منطقه قدرت را در سوریه در دست گرفت. اما با این حال دولت اسرائیل جوهره تکفیری‌های حاضر در سوریه را برای خود و امنیت‌اش خطری بالاقوه می‌پندارد.

به گزارش همشهری آنلاین، سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل: یکی از روش‌ها و راهکارهای مهم جهت تبیین و فهم وضعیت منطقه، توجه به آن طرح‌های کلان و دراز مدتی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای منطقه ما تهیه و تنظیم کرده‌اند. بر این اساس، طرح جامع و اساسی آمریکا و اسرائیل در منطقه این است که خاورمیانه درگیر آشوب و به تبع آن تجزیه شود تا از این جهت فضای بی‌ثباتی و هرج‌ومرج در کشورهای منطقه حاکم شود. حال از این منظر؛ اتخاذ برخی سیاست‌ها و تصمیمات از سوی کشورهای عربی منطقه بالاخص سوریه که امروزه درگیرودار بی‌ثباتی به سر می‌برد نباید ما را از طرح بلندمدت صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها در قبال تجزیه کشورهای این منطقه غافل کند و از آن ایده اصلی دور نماید.

جولانی با حمایت نظام سلطه جهانی و با مدیریت یکی از کشورهای منطقه قدرت را در سوریه در دست گرفت و بر روی کار آمد. طی هشت ماه گذشته، هیچ نوع مخالفتی از جانب جولانی درباره منافع آمریکا و اسرائیل نبوده است. هیچ آمار و قرینه‌ای وجود ندارد که دولت جولانی و مقامات سوری نسبت به طرح‌هایی نظیر صلح ابراهیم مخالفتی داشته باشند یا نسبت به اصل حکومت صهیونیستی موضع‌گیری منفی نمایند؛ اما با این حال دولت اسرائیل جوهره تکفیری‌های حاضر در سوریه را برای خود و امنیت‌اش خطری بالاقوه می‌پندارد.

به عبارت روشن‌تر از آنجا که احتمال دارد دولت فعلی سوریه در سال‌های آینده زمینه‌ و بستری را در این‌کشور مهیا نماید که مطابق با آن امنیت و منافع اسرائیلی‌ها به خطر بیفتد؛ قابل اعتماد نبوده و نمی‌توان با آن همکاری داشت. در اصل نگاه صهیونیست‌ها به جولانی و دولت او به مثابه کاتالیزور و تسهیل‌گری است که به کمک آن می‌توان پروژه هرج‌ومرج و درگیری در سوریه را جهت بی‌ثبات‌سازی این کشور در پیش گرفت. لذا به هیچ عنوان اسرائیلی‌ها به جولانی به عنوان یک همکار یا متحد نگاه نخواهند کرد.

در نگاه کلان به موضوع سوریه درمی‌یابیم که اساس براندازی دولت مشروع سوریه و روی کار آوردن جولانی با هدف پاره‌پاره کردن سرزمین شام، آشفتگی در دولت و حضور نیروهای مسلح اسرائیلی در این کشور انجام شد. حتی در این وهله از تاریخ، نظام سیاسی اردن هم برای اسرائیلی‌ها به عنوان یک نظام سیاسی مورد اعتماد تلقی نمی‌شود و اگر بر فرض، سوریه‌ هم می‌خواست مانند اردن در آینده عمل نماید باز هم برای اسرائیلی‌ها قابل اعتماد نبود. اساسا فضای ضدصهیونیستی در سوریه از عمر رژیم اسرائیل بیشتر است. بعد از بیانیه بالفور مبنی بر حمایت بریتانیایی‌ها نسبت به حضور یهودی‌ها در سرزمین مسلمین، سوری‌ها هفته‌های ضد صهیونیستی داشتند و در اصل، سوریه در خط مقدمِ‌ مبارزه با صهیونیست‌ها بود. از این منظر اسرائیل وحشت دارد که در سوریه این روحیه و تفکر همچنان زنده باشد. صهیونیست‌ها می‌خواهند دولتی تماما سکولار و همسو با خود را در سوریه داشته باشند و مرحله‌به‌مرحله در این مورد به پیش می‌روند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.