به گزارش اقتصادنیوز، در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار میگیرد.
28 تیر 1355
وصول مالیات از مستغلات خالی در حوزههای مالیاتی تهران شروع شد. همزمان با آغاز وصول مالیات از صاحبان مستغلات خالی، مسوولان حوزههای مالیاتی دفاتر اسناد رسمی را مکلف کردند برای انتقال قطعی خانه و یا آپارتمان از صاحبان آنها مفاصا حساب مربوط به مالیات مستغلات خالی اخذ کنند.
بر این اساس دفاتر اسناد رسمی از این پس در مواردی خرید و فروش مستغلات را در دفاتر ثبت میکنند که فروشندگان مفاصا حساب مزبور را ارائه دهند.
یک مقام مطلع در این مورد توضیح داد: از سال پیش با ابلاغ قانون وصول مالیات از مستغلات خالی به وزارت امور اقتصادی و دارایی بررسیهای وسیعی در حوزههای مالیاتی آغاز شد تا برای مستغلاتی که بیش از 6 ماه خالی مانده باشد، معادل 30 درصد اجاره آن مالیات تعیین شود.
28 تیر 1375
ایران و ایرلند همکاریهای خود را در زمینههای شیلات و فرآوردههای لبنی توسعه میدهند.
در دیدار غلامرضا فروزش، وزیر جهاد سازندگی و «لیام ناتن» رئیس مجلس سنای ایرلند و هیات همراه مهمترین زمینههای همکاری بین دو کشور موردبحث و گفتگو قرار گرفت.
وزیر جهاد سازندگی در این دیدار با اشاره به مشترکات فراوان بین ایران و ایرلند آن را عاملی مهم در جهت گسترش و تعمیق روابط بین دو کشور خواند و افزود: ایران و ایرلند استعداد فراوانی برای توسعه همکاری اقتصادی بهویژه در بخش شیلات و فرآوردههای لبنی دارند.
28 تیر 1385
شرکت سایپا با گشایش اعتبار برای حدود 2 هزار سیتروئن C5 از شهریور به جمع واردکنندگان خودرو میپیوندد.
این خودرو که با موتور دو لیتری بیش از 30 میلیون تومان قیمت دارد، در کلاس C قرار داد و برای رقابت با خودروهای کمری شرکت تویوتا وارد بازار می شود.
این خودرو در سال 2004 وارد بازار جهان شده بود و حال با توجه به دریافت مجوز موسسه استاندارد، سازمان بهینهسازی مصرف سوخت و سازمان حفاظت از محیط زیست وارد ایران خواهد شد.
28 تیر 1395
مطابق مصوبه جدید شورای حقوق و دستمزد، حقوق وزرا را تکرقمی و برای بانکها و بیمهها سقف پرداختی حقوق و دستمزد تعریف شد.
ازسویی سه استثنا برای سقف پرداختی به مدیران مناطق سخت همچون جنوب کشور، پزشکان و شرکتهای بزرگ در نظر گرفته شده است.
البته به اعتقاد کارشناسان استثنای سوم که شامل شرکتهای بزرگ است غیرمنطقی میرسد؛ چراکه معیاری برای این موضوع وجود ندارد. به اعتقاد آنها این تصمیم مانعی در تکمیل مسیر ساماندهی حقوقها محسوب شده و با ابهامات فراوانی روبرو است.
علی ربیعی، وزیر کار در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران از مصوبه شورای حقوق و دستمزد برای تعیین سقف پرداختی حقوق مدیران و وزرا خبر داد و گفت: برای بانکها و بیمهها سقف پرداختی حقوق و دستمزد تعریف شده و سقف حقوق وزرا نیز تکرقمی (زیر 10 میلیون تومان) خواهد بود.
وی از تعیین سقف حقوقی مدیران عامل بانکها و بیمهها به میزان 20 میلیون تومان خبر داد و گفت: این سقف پرداختی حقوق، مزایا، پاداشها و اضافهکاریها را دربرمیگیرد.
قائممقام وزیر راه و شهرسازی از مذاکرات با ایرباس برای اضافه کردن بند جریمه به قرارداد در صورت عدم تحویل هواپیماها در موعد مقرر خبر داد و گفت: اگر منافع کشورمان حفظ شود از بوئینگ هم هواپیما می خریم.
اصغر فخریه کاشان با بیان اینکه همزمان با چهار شرکت هواپیماساز برای خرید هواپیماهای جدید در حال مذاکره هستیم، افزود: مذاکرات با ایرباس برای خرید هواپیما ادامه دارد و در سفر اخیرمان به ایتالیا در هفته گذشته با ایرباس برای متن ضمانتنامه که بخشی از قرارداد است به توافق رسیدیم.
وی با بیان اینکه ادامه مذاکرات با شرکت ایرباس با نمایندگان این شرکت هواپیماسازی در تهران انجام شد، گفت: مذاکره خرید 118 فروند هواپیمای ایرباس به ارزش 10.5 میلیارد دلار، مذاکرات بسیار پیچیده از لحاظ مباحث فنی، حقوقی و مالی است؛ بنابراین به رغم اینکه هر دو طرف تمام تلاش خود را میکنند تا این قرارداد هرچه زودتر نهایی شود، اما باید مواضعی را دنبال کنند و هر یک مواضعی دارند.