به گزارش همشهری آنلاین؛ حملات به سوریه به بهانه حمایت از دروزی ها و با هدف اصلی به اشغال درآوردن منطقه جولان، نشان داد که ذات رژیم صهیونیستی با تجاوز و توسعه طلبی عجین است و امکان دوری از بحران آفرینی برای منطقه را ندارد.
حملات رژیم به سوریه در حالی انجام شد که الجولانی، رئیس شورشیان حاکم بر دمشق در طول شش ماه اخیر که از حضورش در قدرت میگذرد، هیچ موضعی ضد آمریکا و رژیم صهیونیستی نداشته و همواره نشان داده چهره ای کاملاً مطیع برای سیاست های غرب است.
سوریه در دوران الجولانی اساساً با آمریکا و رژیم صهیونیستی سر جنگ ندارد و اصلا بعد از سقوط بشار اسد، اولین کشوری که برای دیدار با جولانی، به سوریه هیات نمایندگی فرستاد، آمریکا بود.
از طرف دیگر، ترامپ در جریان آخرین سفرش به عربستان، با وساطت ولیعهد سعودی، با الجولانی دیدار کرد و پس از آن دیدار، زمینه برای رفع بخشی از تحریم های سوریه فراهم شد.
در همین باره چندی پیش بود که ترامپ با امضای فرمانی اجرایی، به بیش از دو دهه تحریم علیه سوریه که از سال ۲۰۰۴ اعمال شده بود، پایان داد.
رئیسجمهور آمریکا با طرح این ادعا که شرایط در سوریه طی شش ماه گذشته تغییر کرده تاکید کرد که رفع تحریمها در راستای منافع امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکاست.
از منظر توان دفاعی نیز سوریه از حداقلها برخوردار است و فاقد توان موشکی و هستهای است و از این جهت، واجد هیچگونه تهدید برای رژیم صهیونیستی نیست.
مضاف بر اینها، الجولانی از فرصتهای مختلف برای اظهار نظر علیه ایران و محور مقاومت بهره برده است. او که زمانی عضو گروه تروریستی القاعده به حساب میآمد، مدتی پس از تسلط بر دمشق، در یک هجوگویی متوهمانه مدعی شد که دست ایران را در سوریه قطع میکند و جنگ را به ایران میکشد.
بسیاری از چهرههای نزدیک به الجولانی، از جمله الشیبانی، وزیر امور خارجه شورشیان دمشق نیز در مواضع مختلف، بارها ایران را هدف حملات کلامی خود قرار داده و تهران را به ایجاد هرج و مرج در سوریه متهم کردند.
از همه اینها گذشته، در صلح کذایی موسوم به «ابراهیم» که ترامپ و نتانیاهو درصدد تحمیل آن به کشورهای منطقه غرب آسیا هستند، از قرار معلوم، الجولانی قصد دارد یکی از اضلاع این توافق باشد.
پیشتر ترامپ، پس از دیدارش با الجولانی در ریاض، درباره بخشی از محتوای این دیدار گفته بود: «به او گفتم، امیدوارم وقتی اوضاع در کشورش آرام شد، به توافقنامههای ابراهیم بپیوندد و او پاسخ داد: بله».
در شرایطی که سوریه در دوره الجولانی، مطلقاً هیچ خطر امنیتی برای رژیم صهیونیستی و برای منافع غرب در منطقه ندارد، مورد حمله سخت رژیم صهیونیستی واقع شد و با تحریک این رژیم، سوریه در آستانه یک جنگ خونین گسترده داخلی قرار دارد.
از حمله رژیم صهیونیستی میتوان نتیجه گرفت که ذات و شالوده این رژیم با بحران آفرینی، حمله نظامی و تجزیهطلبی آمیخته است و اساساً حیات و ممات این رژیم، فارغ از اینکه از واحدهای سیاسی دیگر چه رفتاری ببیند، به ماجراجویی در ورای مرزهای سرزمینهای اشغالی وابستگی تام دارد.