مصرف منظم زردچوبه خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد

بهداشت نیوز شنبه 28 تیر 1404 - 10:11

به گزارش اختصاصی بهداشت نیوز، گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همکاری محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس، تأثیر مصرف زردچوبه بر سلامت مغز را بررسی کرده‌اند. در این مطالعه که بر روی بیش از ۳۰۰ فرد بالای ۵۵ سال در سه استان کشور انجام شد، مشخص شد افرادی که به‌طور منظم از زردچوبه در رژیم غذایی خود استفاده می‌کردند، عملکرد شناختی بهتری نسبت به دیگران داشتند.

دکتر ناصر حیدری، متخصص نورولوژی و عضو هیئت علمی این پروژه، در گفتگو با خبرنگار بهداشت نیوز اعلام کرد: «ماده فعال زردچوبه به نام کورکومین خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی دارد. این ماده می‌تواند از آسیب به سلول‌های عصبی جلوگیری کرده و روند تخریب حافظه را کند نماید.»

بر اساس یافته‌های این تحقیق، مصرف روزانه نیم قاشق چای‌خوری زردچوبه همراه با وعده‌های غذایی، به‌ویژه در کنار چربی‌های مفید مانند روغن زیتون یا شیر، جذب بهتر کورکومین را ممکن می‌سازد و بیشترین تأثیر را بر سلامت مغز دارد.

محققان تأکید دارند که زردچوبه نباید به‌عنوان جایگزین درمان‌های دارویی مصرف شود، اما می‌تواند یک اقدام پیشگیرانه مؤثر در برابر زوال شناختی مرتبط با سن محسوب شود.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.