به گزارش اختصاصی بهداشت نیوز، در یک پژوهش تازه که توسط گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد، مشخص گردید که ساکنان مناطق پرسر و صدای شهری، در مقایسه با افرادی که در مناطق کمصدا زندگی میکنند، بهطور میانگین فشار خون سیستولیک بالاتری دارند و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی در آنها بیشتر است.
دکتر مهتاب رنجبر، متخصص قلب و عضو هیئت علمی این دانشگاه، در گفتگو با بهداشت نیوز اعلام کرد: «صدای مداوم وسایل نقلیه، بوقها و حتی صداهای مزاحم خانگی باعث فعال شدن سیستم استرس در بدن میشود. در نتیجه، هورمونهایی مانند آدرنالین ترشح میشوند که در طولانیمدت میتوانند فشار خون را بالا ببرند.»
مطالعهای که روی ۳۵۰ نفر از ساکنان شهر مشهد انجام شد، نشان داد افرادی که بیش از ۸ ساعت در روز در معرض صدای بالای ۷۰ دسیبل قرار دارند، ۲۵ درصد بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار میگیرند.
پزشکان توصیه میکنند افراد با استفاده از عایقهای صوتی در منازل، هدفونهای ضدصدا در محیطهای کاری، و حتی کاشت فضای سبز در اطراف خانه، تا حد امکان از قرارگیری مداوم در معرض آلودگی صوتی جلوگیری کنند. همچنین، انتخاب ساعتهای کمترافیک برای پیادهروی یا فعالیتهای بیرونی نیز میتواند مؤثر باشد.