به گزارش خبرآنلاین، این مراسم که به مناسبت هشتادمین سالگرد شکست توکیو در جنگ جهانی دوم برگزار میشود، قرار است اوایل سپتامبر در پکن برگزار شود و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه پیش از این دعوت «شی جینپینگ» همتای چینی خود را برای شرکت در آن پذیرفته است.
بنا بر گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری راشاتودی، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در واکنش به گزارش روز جمعه تایمز مبنی بر اینکه پکن به دنبال استفاده از این فرصت برای میزبانی یک نشست سه جانبه بین پوتین با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و شی جینپینگ است، گفت: «ما چیزی درباره احتمال این دیدار نمیدانیم.»
ماه گذشته، ترامپ گفته بود که رئیس جمهور چین در جریان یک تماس تلفنی «بسیار خوب» با محوریت تجارت، از او و بانوی اول ملانیا برای سفر به چین دعوت کرده است. با این حال، هیچ تایید رسمی از سوی واشنگتن یا پکن در مورد تاریخ مشخصی صورت نگرفته است.
تحلیلگرانی که تایمز به نقل از آنها نوشته است اظهار داشتند که این سالگرد میتواند پلتفرمی نمادین برای گفتوگو میان این سه قدرت در بحبوحه افزایش تنشهای جهانی باشد.
این روزنامه انگلیسی در ادامه همچنین ادعا کرد که پکن با خودداری از تکذیب گزارشهای مشابه منتشر شده توسط خبرگزاری کیودو ژاپن در ماه گذشته، به طور ضمنی، از گمانهزنیها در این مورد استقبال کرده است.
یکی از محققان چینی نیز گفت که حضور مشترک شی، پوتین و ترامپ در رژه نظامی مراسم مربوط به جنگ جهانی دوم، «پیامی قدرتمند به جهان» خواهد فرستاد.
با اینکه ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ژانویه، علنا برای حل و فصل مناقشه اوکراین تلاش کرده و با رئیس جمهور روسیه نیز دوباره تعامل داشته است، ناامیدی از مذاکرات متوقف شده افزایش یافته است.
روز دوشنبه، ترامپ تهدید کرد که اگر ظرف ۵۰ روز به موفقیتی دست نیابد، ۱۰۰ درصد تعرفه ثانویه بر شرکای تجاری روسیه اعمال خواهد کرد.
رئیس جمهور آمریکا همچنین بر اختلاف تجاری با چین دامن زده که منجر به یک بنبست تعرفهای تلافیجویانه شده است که با اعمال ۱۴۵ درصدی تعرفه بر واردات چین به اوج خود رسیده است.
روابط دو کشور پس از دستیابی به یک توافق موقت برای کاهش محدودیتهای صادرات کلیدی و تثبیت تعرفهها به ترتیب در ۳۰ و ۱۰ درصد، تا حدودی بهبود یافته است.