ممانعت از دسترسی مردم غزه به غذا و دارو با هیچ معیاری سازگار نیست

خبرگزاری مهر شنبه 28 تیر 1404 - 16:44
رئیس جمهور در گفتگوی تلفنی با نخست وزیر ارمنستان گفت: کشتار زنان و کودکان و نسل‌کشی و ممانعت از دسترسی به آب و غذا و دارو برای مردم غزه با هیچ یک از معیارهای قانونی بین‌المللی سازگاری ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود پزشکیان ظهر امروز شنبه در گفتگوی تلفنی با «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان با اشاره به تحولات منطقه و عرصه بین‌الملل، به ویژه پس از برقراری آتش‌بس در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران و همچنین تلاش کشورهای اروپایی برای ترغیب جمهوری اسلامی به از سرگیری مذاکرات، تاکید کرد: ایران بر اساس سیاست‌های اصولی خود همواره از هر اقدامی که منجر به تقویت صلح و امنیت شود، حمایت کرده است.

پزشکیان افزود: ایران به گواه تاریخ هیچ‌گاه به دنبال جنگ و ناامنی نبوده و همواره نقشی مهم و اثرگذار در تثبیت صلح و ثبات منطقه ایفا کرده است، اما در شرایطی که ما در حال گفت‌وگو و مذاکره بودیم، بر خلاف تمام معیارها و قوانین بین‌المللی مورد تهاجم رژیم صهیونیستی قرار گرفتیم و در ادامه آمریکا نیز در هماهنگی کامل با این رژیم تأسیسات هسته‌ای ما را که تحت نظارت و بازرسی کامل و قانونی بود، بمباران کرد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه انفعال و بی‌عملی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال این اقدام تجاوزکارانه و جنایتکارانه انزجار و نارضایتی ملت ایران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را برانگیخت، تصریح کرد: حداقل انتظار ملت ما محکومیت تجاوز به تأسیسات هسته‌ای کشورمان مطابق با قوانین و مقررات بود که متأسفانه از سوی آژانس انرژی اتمی صورت نگرفت.

پزشکیان ضمن ابراز تأسف نسبت به بی‌توجهی به معاهدات حقوقی از سوی کشورهای مدعی و سازمان‌های بین‌المللی گفت‌: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران تحت بازرسی‌ها و نظارت‌های آژانس انرژی اتمی، بارها صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای خود را اثبات و بر ممنوعیت ساخت سلاح اتمی بر اساس فتوای رهبری معظم انقلاب اسلامی تاکید داشته، اما مبنای قضاوت درباره برنامه هسته‌ای کشور ما، ادعاهای دروغین، اطلاعات جعلی به همراه تبلیغات رسانه‌ای بوده است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آژانس انرژی اتمی بر اساس میثاق خود با کشورهای عضو، موظف به حمایت از حق و حقوق آنهاست، تصریح کرد: ما همانگونه که خود را متعهد به قوانین بین‌المللی می‌دانیم و به دلیل اطمینان از شفافیت و صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان، هیچ نگرانی از نظارت و بازرسی نداشته و نداریم، اما تاکید می‌کنیم که تحمیل زور و فشار و محروم کردن ملت ما از حقوق قانونی‌شان به‌هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.

پزشکیان با انتقاد شدید از رویکرد دوگانه کشورهای مدعی حقوق بشر در قبال جنگ‌افروزی، قتل‌عام و تجاوزگری رژیم صهیونیستی گفت: آنچه که امروز از کشتار زنان و کودکان و نسل‌کشی گرفته تا ممانعت از دسترسی به آب و غذا و دارو بر سر مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه می‌گذرد، با هیچیک از معیارهای قانونی بین‌المللی، اخلاقی و انسانی سازگاری ندارد، اما متأسفانه کشورهای مدعی حقوق بشر بر این میزان از ظلم و جنایت چشم بسته و در مقابل آتش‌افروزی و جنایتگری این رژیم سکوت کرده‌اند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود روابط جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان را تاریخی، دوستانه و سازنده توصیف کرد و افزود: سیاست ما تعامل سازنده با همه کشورهای همسایه در سایه حفظ تمامیت ارضی همه کشورهاست و بر تقویت تعاملات‌، همکاری‌های مشترک و برنامه‌ریزی برای آینده روابط دو کشور تاکید داریم.

نخست وزیر ارمنستان نیز در این گفتگوی تلفنی ضمن تسلیت جان باختن شماری از هموطنان‌مان در حملات رژیم صهیونیستی و محکومیت این اقدام تجاوزکارانه، بر علاقمندی کشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و گفت‌: بی‌صبرانه منتظر سفر جنابعالی به ارمنستان هستیم، تا از نزدیک درباره راهکارهای ارتقای همکاری و تعاملات دو کشور با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کنیم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.