به گزارش همشهری آنلاین؛ در ماههای اخیر، تهدیدات کشورهای اروپایی، به خصوص سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان علیه ایران شدت بیسابقه ای به خود گرفته و این سه کشور، دیگر رویکرد ضدایرانی خود را پشت لفاظیهای سیاسی مخفی نمیکنند و آشکارا ضمن حمایت از حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه تمامیت ارضی ایران، این کشور را با مکانیسم ماشه تهدید میکنند.
فشار و مذاکره
در میانه این تهدیدات، فعالسازی مکانیسم ماشه، یعنی بازگشت تمامی تحریمهای سازمان ملل علیه ایران، جایگاه ویژه پیدا کرده است. در حالی که بسیاری از تحلیلگران معتقدند مبنای حقوقی این اقدام نهتنها سست، بلکه فاقد مشروعیت است، برخی تحرکات فنی و دیپلماتیک نیز در جریان است که میتواند آینده مناسبات ایران و اروپا را دگرگون کند.
در همین باره و در پی انتشار اخباری مبنی بر از سرگیری مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی در هفته آینده توسط منابع غربی، گزارشهای منتشره حاکی از آن هستند که ایران درخواست سه کشور اروپایی برای از سرگیری مذاکرات درباره موضوع هستهای و رفع تحریمها را در دست بررسی دارد.
ایران را تهدید نکنید
در ادامه مناسبات اخیر میان ایران و اروپا، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در یک کنفرانس ویدیویی مشترک با وزرای خارجه سه کشور اروپایی(E۳) و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شرکت کرد.
عراقچی در این کنفرانس، به خروج آمریکا از برجام و برهمزدن روند مذاکرات غیرمستقیم اخیر با گزینه نظامی اشاره و تصریح کرد که اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی باید دست از سیاست فرسوده تهدید و فشار از جمله تهدید به اجرای سازوکار «اسنپ بک» بردارند.
گزینههای تهران در صورت فعالشدن ماشه
فارغ از اینکه مکانیسم ماشه فعال شود یا نشود، به نظر میرسد، ایران برای همه احتمالات پیشرو آمادگی دارد. در همینباره، ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، امروز در گفتوگویی، خروج از پیمان NPT، افزایش سطح غنیسازی فراتر از ۶۰ درصد، تولید و صادرات سانتریفیوژهای پیشرفته و ورود به همکاریهای گستردهتر هستهای را از جمله گزینههای ایران برای واکنش در برابر احتمال فعالشدن سازوکار اسنپبک، برشمرد.