به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا هاشمی شب گذشته در دیدار با دو سرمایهگذار خارجی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی جزو استانهای پیشرو در بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر است، اظهار داشت: تاکنون ۵۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان به شبکه سراسری متصل شده و پروژههایی با ظرفیت ۴۲۰ مگاوات نیز وارد فاز اجرایی شدهاند.
وی با اشاره به تنوع طرحهای خورشیدی در استان افزود: علاوه بر نیروگاههای بزرگ، استفاده از پنلهای خورشیدی پشتبامی در ادارات و منازل نیز توسعه یافته بهگونهای که تاکنون حدود ۴۲ اداره دولتی و ۸۰۰ خانوار در استان از این سیستمها بهرهمند شدهاند.
استاندار خراسان جنوبی همچنین از اجرای طرح پنل خورشیدی برای چاههای آب کشاورزی خبر داد و گفت: استان دارای یکی از بهترین تونلهای بادی کشور در منطقه درح است که ظرفیت پیشبینیشده آن ۲۱۰۰ مگاوات میباشد؛ که تا کنون یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی با حضور ویدئو کنفرانسی رئیسجمهور افتتاح شده و عملیات احداث پروژههای دیگر نیز در دست اجراست.
هاشمی با بیان اینکه شرایط اقلیمی استان برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بسیار مناسب است، تصریح کرد: این استان بهترین شرایط برای اجرای طرح های خورشیدی را دارد.
وی همچنین از حضور سرمایهگذاران از کشورهای مختلف از جمله امارات، آفریقای جنوبی، چین و آلمان در راستای پروژه های انرژی های تجدید پذیر استان خبر داد و گفت: اکنون سرمایهگذاریهای فعالی در شهرستانهای خوسف و حاجیآباد زیرکوه توسط طرف چینی در حال انجام است.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر ظرفیتهای بزرگ این استان در حوزه معادن هم خاطرنشان کرد: ما جزو استانهای غنی معدنی هستیم اما خامفروشی همچنان چالش مهمی در این حوزه است که با حضور سرمایهگذاران جدید میتوان به سمت فرآوری حرکت کرد.
هاشمی ادامه داد: آمادگی کامل برای حمایت از طرحهای اقتصادی خارجی و داخلی وجود دارد.
وی در پایان گفت: خراسان جنوبی با داشتن مرز رسمی ماهیرود و بازارچههای فعال، فرصتهای منحصربهفردی برای صادرات محصولات را هم فراهم کرده است. ما در کنار شما هستیم و از طرحهای سرمایهگذاری حمایت خواهیم کرد.