به گزارش بهداشت نیوز، دکتر زهرا علیزاده اظهار کرد: قلب، حیاتیترین ارگان بدن است که وظیفهی اصلی آن، خونرسانی و اکسیژنرسانی به تمام ارگانهای بدن به ویژه مغز است و از این رو سلامت کامل آن ضرورت دارد.
وی افزود: پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی بسیار سادهتر و به مراتب کمهزینهتر از درمان است چراکه ابتلا به این بیماریها هزینههای جسمی، روحی و مالی فراوانی برای بیماران و خانوادهها به همراه دارد.
این متخصص قلب با اشاره به اینکه روند گرفتگی عروق، از سنین پایین زندگی آغاز میشود، اظهار کرد: از حدود دو سالگی، رسوب چربیها به آرامی در جدار رگها شروع میشود و زمانی علائم بروز میکند که بیش از ۷۰ درصد قطر رگ، تنگ شده باشد.
او تغییر سبک زندگی را موجب کند شدن روند تنگی عروق و جلوگیری از تشدید بیماریهای قلبی - عروقی عنوان کرد و افزود: رعایت رژیم غذایی سالم که شامل مصرف بیشتر میوه و سبزیجات، فیبر و استفاده کمتر از چربیهای اشباعشده و شکر است نقش مهمی در کنترل چربی، فشار و قند خون ایفا میکند. همچنین ورزش منظم علاوه بر کاهش وزن، کنترل قند و چربی خون را تسهیل میکند.
وی کنترل وزن، کاهش یا قطع مصرف سیگار و الکل و کنترل فشارهای روحی را برای پیشگیری و کنترل سلامت قلب ضروری دانست و تاکید کرد: افراد باید سالانه برای کنترل فشار خون، قند و چربی خون خود آزمایشات لازم را انجام دهند و چنانچه دارای عوامل خطر بیماریهای قلبی - عروقی مانند فشار خون، دیابت یا سابقه فامیلی هستند، پیگیری پزشکی منظم داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: به علائم هشداردهنده قلب مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، ورم یا تغییر رنگ اندامها دقت کنید و در صورت مشاهده، مراجعه به پزشک را جدی بگیرید. بیتوجهی به خواب کافی، کنترل استرس و انجام چکاپها میتواند عوارض غیرقابل برگشتی به همراه داشته باشد.
منبع: ایسنا