به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدعلی زلفیگل عضو پیوسته فرهنگستان علوم گفت: فرهنگستان علوم میتواند نقش کلیدی در هدایتگری و سیاستگذاری علمی و فناوری در کشور ایفا کند و مراجع تصمیمساز و تصمیمگیر در حوزه علم، فناوری و نوآوری کشور درباره دیدگاه های اعضا و یا مصوبات گروههای مختلف بیتفاوت نیستند.
وی افزود: مدیریت، نقش کلیدی در اثربخشی هر نهادی دارد. وقتی مدیریت اهل تعامل، گفتوگو، همفکری و همکاری باشد، اثربخشی آن حوزه مدیریت افزایش مییابد.
وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری گفت:فرهنگستان علوم میتواند پیشنهاد دهد که کدام رشتههای علمی برای کشور آیندهساز و سرنوشتساز هستند و آنها را به مراجع مافوق و حاکمیت ارجاع دهد. به عنوان نمونه اکنون فناوری هستهای یک حوزه مهم است، اما آینده در گداخت هستهای و تأمین انرژی از طریق آن نهفته است. همچنین، در زمینه تولید صنعتی هیدروژن و استفاده از انرژی آن، باید برنامهریزی کنیم، زیرا آینده دنیا به سمت این حوزه حرکت میکند.
زلفی گل ادامه داد: هوش مصنوعی، علوم شناختی، اینترنت اشیا، رایانههای کوانتومی و مدیریت مهار و مصرف دیاکسید کربن نیز از جمله حوزههای بسیار جدی هستند که اگر امروز به فکر نباشیم و تصمیم نگیریم، در آینده با مشکل روبهرو خواهیم شد. محصولاتی که برچسب کربن دارند و میزان دیاکسید کربن تولید شده در فرآیند تولیدشان مشخص میشود، نشاندهنده این است که مردم به سمت محصولاتی با برچسب کربن سبزتر سوق داده میشوند.
وی افزود : فرهنگستان علوم میتواند در خطدهی و هدایتگری در این زمینهها نقش داشته باشد که امید است این اتفاق بیفتد. بسیاری از مطالب موجود در کتابها، فاقد اعتبار شده اند و دیدگاههای جدیدی حاکم خواهد شد. این امر، قدرت و توانمندی انسان برای استفاده بهینه از منابع طبیعی را افزایش میدهد.
زلفی گل گفت : اینها مواردی هستند که فرهنگستان علوم میتواند به خوبی در آنها نقش آفرین باشد و با ارائه مشاورههای تخصصی، مسیر را برای تصمیمگیریهای کلان کشور هموار کند.