به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، ساکنان نوار غزه با خطر مرگ ناشی از گرسنگی، پس از گذشت بیش از ۱۴۰ روز محاصره کامل این باریکه و بستن گذرگاههای ورودی به آن رو به رو هستند.
با تداوم ممنوعیت ورود کمکهای انسانی، غذایی و پزشکی همزمان با ادامه سکوت نهادهای بینالمللی، هشدارها از ورود نوار غزه به مرحله قحطی دستهجمعی ادامه دارد.
طبق بیانیههای وزارت بهداشت غزه، بیش از ۹۰۰ نفر شهید و حدود ۶ هزار نفر برای دستیابی به غذا یا تلاش برای ادامه زندگی در شرایط بسیار سخت، مجروح شدهاند.
وزارت بهداشت تاکید کرد که حداقل ۷۱ کودک جان خود را بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه از دست دادهاند، آن هم زمانی که تعداد افرادی که با خطر گرسنگی مواجهاند از دو میلیون نفر فراتر رفته است.
دفتر رسانهای دولتی در غزه هشدار داد که در صورت ادامه محاصره و ممانعت از ورود کمکها، مرگ دسته جمعی در پیش است و اشاره کرد که اشغالگران همچنان از گرسنگی به عنوان سلاحی جمعی استفاده میکنند.
ممنوعیت ورود داروها و تجهیزات و مستلزمات پزشکی منجر به فروپاشی تقریباً کامل بخش بهداشت در این نوار شده و بیمارستانها نیز به سبب شرایط موجود به پایینترین میزان سطح خود برای ارائه خدمات به بیماران و مجروحان رسیدهاند.
وزارت بهداشت غذا اعلام کرده: این فروپاشی بهداشتی_درمانی بویژه در سایه افزایش میانگین مبتلایان به سوءتغذیه، منجر به افزایش تعداد قربانیان علی الخصوص در میان کودکان و شیرخوارگان خواهد شد.
در زمانی که سازمانهای بینالمللی از وقوع حادثه با دامنه وسیع خبر میدهند، همچنان کمکهای امدادی در گذرگاههای بسته بدون اجازه ورود، انباشته شده است.
به گفته آنروا، مقادیر زیادی از مواد غذایی آماده برای توزیع همچنان در شهر «عریش» مصر موجود هستند و اجازه ورود برای نیازمندان به این کمکها در نوار محاصره شده غزه داده نمیشود.
علیرغم درخواستهای مکرر، نیروهای بین المللی در مقابل آنچه سازمانهای حقوقی آن را جنایت جنگی در مقابل دیدگان دنیا و استفاده رسمی از گرسنگی دادن ساکنان به عنوان ابزار مجازات جمعی که نقض صریح قانون بین الملل بشردوستانه است، اقدامی انجام ندادهاند.
در این شرایط، مطالبات مردمی و رسمی بر ضرورت تحرک فوری برای برچیده شدن محاصره و بازگشایی گذرگاهها و اجازه ورود کمکها تاکید دارند.