به گزارش پارس نیوز ؛ در حالیکه طی روزهای اخیر برخی رسانهها با تمرکز بر انفجارهای ناشی از نشت گاز، فضای نگرانکنندهای در افکار عمومی ایجاد کردهاند، رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران با رد این فضاسازیها تأکید کرد که روند حوادث گازی در سالهای اخیر کاهشی بوده و هیچ نشانهای از تهدید امنیتی یا خرابکارانه در میان نیست.
او به خبرنگار اطلاعات آنلاین گفت: «برخلاف فضاسازی برخی رسانهها، آمار انفجارهای ناشی از نشت گاز در سالهای اخیر روندی کاهشی داشته و آنچه امروز مطرح میشود، بیش از آنکه واقعیت آماری باشد، نوعی بزرگنمایی رسانهای است. ما با یک مسأله فنی قابل پیشگیری مواجهایم، نه یک بحران امنیتی یا تروریستی».
به گفته بابایی، از سال ۱۳۸۲ تاکنون، آمار انفجارهای گازی در تهران بهطور نسبی کاهشی بوده است. او با استناد به دادههای سامانه آتشنشانی گفت:« در سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۴۱ حادثه انفجار ناشی از گاز ثبت شده که این عدد تا سال ۱۴۰۲ به ۵۲ مورد کاهش یافته است؛ یعنی بیش از ۶۳ درصد کاهش طی پنج سال».
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به ساختار شهری تهران افزود: «در پایتخت حدود یک میلیون پلاک ثبتی و حدود ۴ میلیون واحد مسکونی وجود دارد؛ در چنین حجمی از بافت شهری، وقوع برخی حوادث غیرطبیعی نیست اما تلاش ما همواره بر پیشگیری و کاهش مخاطرات متمرکز بوده است.»
او همچنین عامل اصلی بیش از نیمی از این حوادث را فرسودگی لوازم و اتصالات گازسوز خانگی دانست و از شهروندان خواست نسبت به ایمنی تجهیزات گازی حساس باشند.
بابایی در ادامه با اشاره به عوامل اصلی بروز نشت گاز در کشور گفت: «بررسیها نشان میدهد که ۴۴ درصد از نشتهای گاز به دلیل پوسیدگی شبکه توزیع رخ میدهد.»
او افزود: «در کنار آن ۱۷ درصد به استفاده از وسایل گازسوز غیراستاندارد مربوط میشود. این در حالی است که ۵ درصد حوادث به نشت از لولهکشی داخلی ساختمانها بازمیگردد.»
به گفته رئیس کمیته ایمنی، حدود ۸ درصد از انفجارها ناشی از عوامل رفتاری کاربران است؛ «مواردی مثل نقص ترموکوپل، خرابی شیر گاز یا قرار دادن پرده و مواد قابل اشتعال در نزدیکی بخاری و وسایل گازی.»
بابایی در پایان با هشدار نسبت به سوءاستفاده رسانهای از این وقایع گفت: «دشمن بهدنبال فروپاشی روانی و تشویش اذهان عمومی است. اما واقعیت این است که ما با یک مسأله کاملاً فنی و قابل پیشگیری مواجهیم؛ نه یک تهدید امنیتی.»