به گزارش خبرگزاری مهر، احمد نفیسی در نشست کارگروه مرزی در استان با بیان اینکه بندر شهید رجایی بهعنوان یک برند ملی شناخته میشود به حادثه اخیر آتشسوزی در این بندر اشاره کرد و افزود: مدیریت بحران این حادثه و پیامدهای آن بر دوش استان بود؛ این در حالی است که بیشترین منافع و برنامهریزیهای کلان ملی بدون مشارکت مستقیم جامعه محلی مردم هرمزگان انجام میشود.
وی اظهار کرد: امروز در سطح استان هرمزگان شاهد ترافیک، مشکلات زیست محیطی و فشار ساختاری و زحمات مضاعف بر دستگاههای استانی هستیم؛ اما سهم استان از مزایای اقتصادی ساختارهای اقتصادی و ملی، بسیار ناچیز است.
قائممقام استاندار به نقش سنتی مردم هرمزگان در تجارت دریایی اشاره و تاکید کرد: مردم ما سالهاست اهل تجارت، رفت و آمد و فعالیتهای مرزنشینی بودهاند؛ هرگونه سیاستگذاری مرزی باید با مشارکت فعال آنها انجام شود تا بهرهوری حداکثری ایجاد شود.
نفیسی خواستار مشارکت فعال مردم در سیاستگذاریهای مرزی و حمایت همهجانبه دستگاهها از این رویکرد شد.
وی با اشاره به تلاشها برای دریافت مجوز مرز رسمی در چند بندر استان اظهار امیدواری کرد که این اقدام، زمینهساز شکوفایی اقتصادی و افزایش نقش مردم در ساختار تجارت منطقهای شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان همچنین با اشاره به ظرفیتهای تاریخی هرمزگان در عرصه تجارت دریایی، یادآور شد: بررسیهای تاریخی نشان میدهد بندرعباس، بندرلنگه و میناب زمانی یکی از قطبهای اصلی تجارت در منطقه خلیج فارس بودهاند؛ امروز نیز این ظرفیت بالقوه وجود دارد، مشروط بر اینکه سیاستهای تسهیلگر و مردممحور در دستور کار قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به شرایط خاص کشور در حوزههای دفاعی و امنیتی، خاطرنشان کرد: مردم، اصلیترین رکن پدافند غیرعامل هستند؛ همانگونه که بارها این موضوع توسط مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است، حضور مردم و همبستگی ملی موجب شکست دشمن شد؛ بنابراین در برنامهریزیها نیز باید مردم را محور قرار دهیم.
قائممقام استاندار با قدردانی از دستگاههای امنیتی، انتظامی، نظامی، فرمانداری، گمرک، اداره بنادر و سایر نهادهای مرتبط، خواستار سرعت بخشی در اجرای مصوبات مرتبط با مرز و همکاری منسجم دستگاهها برای تحقق توسعه پایدار در استان شد.