به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سرپرست دفتر نظارت و ارزیابی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: این اقدام که با نظارت و برنامهریزی دقیق دفتر نظارت و ارزیابی انجام شده، گامی مؤثر در جهت بهروزرسانی روشهای مدیریت طرح و هماهنگی بهتر میان بخشهای مختلف سازمان به شمار میآید.
ممبینیابوالفتح، با اشاره به اهمیت طرحهای طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایرمعدنی با همکاری سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: طرحهای زمینشناسی، ژئوشیمی، زمینشناسی اقتصادی و ژئوفیزیک هوایی در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: استقرار سامانه مدیریت و کنترل طرح، بستری مناسب برای هماهنگی بیشتر بین تیمها، نظارت دقیقتر بر عملکرد پروژهها و دسترسی به گزارشهای تحلیلی فراهم کرده و این سامانه نهتنها کارایی سازمان را افزایش میدهد، بلکه گامی بلند در مسیر حرفهایتر شدن فرآیندهای مدیریتی ما به شمار میرود.
به گفته سرپرست دفتر نظارت و ارزیابی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور سامانه مدیریت و کنترل طرح سازمان، بهصورت آنلاین و یکپارچه طراحی شده و امکان برنامهریزی، پایش، گزارشگیری لحظهای و مدیریت متمرکز تمامی طرحهای سازمان را فراهم میکند.
ممبینیابوالفتح افزود: این سامانه با هدف بهبود شفافیت در مدیریت طرحها، کاهش زمان در برنامهریزی و کنترل طرح و تسهیل در دسترسی به دادهها برای مدیران و کارشناسان طراحی و راهاندازی شده و به مدیران این امکان را میدهد تا پیشرفت پروژه را به صورت زنده پیگیری کنند و با استفاده از اطلاعات در دسترس، مدیران میتوانند مشکلات را شناسایی کرده و در صورت نیاز تغییرات لازم در اجرای طرح ها را اعمال کنند.
گفتنی است پیش از این، در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از نرمافزارهای آفلاین مانند MSP (Microsoft Project) برای برنامهریزی و کنترل طرحها استفاده میشد و با وجود مزایای این ابزارها، محدودیتهایی نظیر نبود قابلیت اشتراکگذاری اطلاعات در لحظه، عدم دسترسی همزمان کاربران به دادهها، و دشواری در مدیریت متمرکز طرحها، از جمله چالشهایی بود که باعث شد نیاز به یک سامانه جامع، آنلاین و یکپارچه بیش از پیش احساس شود.
در راهنمای دانش مدیریت طرح نسخه هفتم (PMBOK ۷th Guide)، به عنوان آخرین نسخه سند استاندارد مدیریت طرح، مدیریت طرح در سازمانهای دولتی پروژهمحور از منظر اصول کلی، در جایگاه مفاهیم انعطافپذیر و ارزشدهی به نتایج بررسی میشود. این نسخه به جای تمرکز بر فرآیندهای مشخص، به قابلیتها و نتایج توجه دارد که میتواند برای انواع طرحها، از جمله طرحهای سازمانهای دولتی، بهکار گرفته شود.
تمرکز بر متدولوژی چابک (Agile) در مدیریت پروژههای سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، به عنوان یک رویکرد پیشرفته و کارآمد شناخته میشود که بر اساس اصول انعطافپذیری و پاسخگویی به تغییرات طراحی شده است. این متدولوژی با تأکید بر همکاری مداوم، تحویل مکرر و استقبال از تغییرات، به تیمها امکان را میدهد تا پروژهها را به صورت مؤثر و سریع پیش ببرند. دوازده اصل کلیدی چابک، چارچوبی را برای اجرای این رویکرد فراهم میسازند.