به گزارش رکنا از شادا، هادی خانی رئیس مرکز اطلاعات مالی در حاشیه بازدید وزیر امور اقتصادی و دارایی از نمایشگاه دایمی ارائه اقدامات کشور در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، در خصوص تأثیر جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران در روند تصمیمات کشور برای خروج از لیست سیاه FATF اظهار داشت: مجموعه تلاشهای کشور در چند سال اخیر و بهویژه در دولت چهاردهم با هدف مدیریت و عادیسازی پرونده کشور در FATF، که در قالب تصویب قوانین و مقررات متعدد و یا تصمیمات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم و مذاکرات متعدد و ارائههای مستمر به مجامع منطقهای و بینالمللی و ساعتها بحث کارشناسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام و صدها تصمیم و کارهای دیگر، برای پیشگیری از دشمنی آمریکا و اسرائیل با ایران صورت نپذیرفته است که با بروز و ظهور جنبه دیگری از این دشمنیها، به کنار گذاشته شود.
وی افزود: چراکه بیش از ۴۵ سال است که در جنگ با آمریکا و اسرائیل هستیم و حتی زمانی که جلسات مجمع تشخیص برای تصویب دو کنوانسیون پالرمو و CFT تشکیل میشد، هر روز احتمال حمله نظامی به کشور مطرح بود.
این مقام مسئول با بیان اینکه خواست دشمنان ما این است که از تریبونهای رسمی بینالمللی کنار گذاشته شویم تا صدای تظلمخواهی ملت ایران کمتر به گوش جهانیان برسد، تصریح کرد: آن روز که موضوع عادیسازی پرونده ایران در FATF در محور تصمیمات قرار گرفت، هدف تحقق منافع ملی و اقتصادی و تقویت شبکهسازیهای بینالمللی به نفع کشور و خروج از لیست کشورهای پرخطر و روانسازی تعاملات پولی و مالی با دنیا و رفع موانع سرمایهگذاری خارجی و از همه مهمتر رفع نگرانی کشورهای دوست و همسویمان مطرح بود، نه گرفتن بهانه از آمریکا و اسرائیل؛ چرا که دشمن، دشمن است و این دوستان ما هستند که برای استفاده از ظرفیتهایی نظیر بریکس و شانگهای، با وجود یا عدم وجود تحریمهای ظالمانه آمریکا، نگرانی حضور ما در لیست سیاه FATF را در چارچوب منافع خودشان مطرح میکنند، نه آمریکا و اسرائیل.
خانی اظهار داشت: زمانی که طرح موضوع پالرمو و CFT در مجمع تشخیص آغاز شد، همزمان احتمال حمله نظامی به کشورمان نیز مطرح بود و جلسات ادامه مییافت؛ چون جلسه نمیگذاشتیم که با تصویب این دو کنوانسیون مانع دشمنی یا حمله آمریکا و اسرائیل شویم، بلکه جلسه میگذاشتیم تا منافع کشورمان را پیگیری کنیم و اجازه ندهیم دشمنان ما از خلأ عدم حضور ما در معاهدات و نهادهای بینالمللی علیه ایران اسلامی اجماعسازی کنند و به دنبال حذف برچسب بهناحق پولشویی و تأمین مالی تروریسم از پیشانی ملت بودیم؛ چرا که ملت ما قربانی تروریسم است و نظام پیشرو در مبارزه با پولشویی دارد، نه کشور پرخطر.
وی افزود: در همان جلسات با بحثهای دقیق کارشناسی، عدم ارتباط خروج از لیست سیاه FATF به موضوعاتی نظیر دشمنیهای آمریکا یا مذاکرات نیز بحث شد و نباید فراموش کنیم که دستور ترامپ به خزانهداری آمریکا دقیقاً حفظ ایران در لیست سیاه FATF است.
خانی در ادامه گفت: امروز همه ما از دهنکجی آمریکا و اسرائیل به معاهدات بینالمللی خشمگین هستیم، ولیکن فراموش نکنیم تظلمخواهی و مطالبهگریهای رسمی دیپلماتهای کشور در این ایام در چارچوب همین ظرفیتهای منطقهای و بینالمللی و معاهدات و قطعنامههای سازمان ملل یا چارچوبهایی نظیر بریکس و شانگهای صورت میپذیرد که در گذشته عضو شدیم و صاحب تریبون رسمی هستیم.
وی افزود: اگر امروز در لیست سیاه FATF نبودیم و عضو یکی از گروههای منطقهای این نهاد بودیم، با صدایی رساتر مدعی دشمنان خود میشدیم و کشورهای عضو را پاسخگو میکردیم و باز تأکید میکنم دور نگاه داشتن کشور از تریبونهای رسمی منطقهای و بینالمللی و در انزوا نگاه داشتن کشور و جلوگیری از شبکهسازیهای بینالمللی به نفع منافع ملی کشور، خواست دشمنان ما است.
خانی اظهار داشت: هرچند ممکن است در نهایت با برخوردهای جانبدارانه، آنطور که محق هستیم نتیجه نگیریم، ولیکن تلاشمان را میکنیم و ظلمهایی که علیه ملت ایران میشود را در مجامع بینالمللی مستند میکنیم و در تاریخ ثبت میشود که فریاد زدیم ولی با ما برخوردهای دوگانه شد.
وی افزود: اینکه به بهانه خشم از دهنکجی آمریکا و اسرائیل به معاهدات بینالمللی، مباحث دقیق فنی و حقوقی را با وقفه مواجه کنیم، محل بحث است. اتفاقاً باید هرچه سریعتر و با هدف پیشگیری از باز شدن جبهههای جدید دشمنان در نهادهای تأثیرگذار و جهانشمولی نظیر FATF، تدابیر و تصمیمگیریهای بهموقعی داشته باشیم.
خانی در پایان تأکید کرد: آنچه مسلم است، اگر در لیست سیاه FATF نبودیم، با صدای رساتری در نهادهای منطقهای و بینالمللی حمله آمریکا را محکوم میکردیم، حتی اگر توجهی نمیکردند، ولیکن برای آینده مستند میشود.