در فصل بهار سال جاری، مجموع مبادلات تجاری ایران به رقم ۲۴ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلار رسید. با این حال، بررسی تازهترین وضعیت تجارت خارجی ایران و ایالات متحده آمریکا نشان میدهد که سهم این دو کشور از مجموع تجارت خارجی همچنان بسیار اندک و در حدود ۰.۰۸ درصد است.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، جدیدترین آمار منتشرشده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد که در سهماهه نخست سال جاری (از ابتدای فروردین تا پایان خردادماه)، در مجموع حدود ۲۱ میلیون و ۸۵۲ هزار دلار کالای آمریکایی از طریق گمرکهای فرودگاه امام خمینی (ره)، تهران، منطقه ویژه اقتصادی کاوه، بندر شهید رجایی و بندر شهید باهنر وارد کشور شده است.
واردات از آمریکا؛ تمرکز بر اقلام پزشکی و آزمایشگاهی
اقلام وارداتی از ایالات متحده در این مدت، عمدتاً شامل کالاهای تخصصی و پزشکی از جمله اسپرم گاو، واکسن انسانی، دستگاه سونوگرافی، کیت آزمایشگاهی، دستگاه پمپ قلب، اکسیژنساز، ایمپلنت دندان، مفصل مصنوعی، ویتامینها و تجهیزات کروماتوگرافی و الکتروفورز بودهاند.
صادرات محدود ایران به آمریکا
در مقابل، مجموع صادرات ایران به ایالات متحده در این بازه زمانی تنها ۱۳۰ هزار و ۱۶ دلار برآورد شده است. در میان اقلام صادرشده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کتاب، بروشور و جزوه: ۴۰۷۸ دلار
مبل چوبی: ۵۱۱۵ دلار
انجیر خشک (۳ هزار و ۹۹ کیلوگرم): ۹۲۹۷ دلار
میوه خشکشده: ۳۲ هزار و ۵۵۳ دلار
فرآوردههای میوهای نظیر مربا، ژله، مارمالاد و پوره: ۵۲ هزار و ۱۶۶ دلار
زعفران (۱۲ کیلوگرم): ۱۱ هزار و ۸۷ دلار
تراز تجاری منفی برای ایران
بررسی مجموع تبادلات تجاری میان دو کشور در سهماهه ابتدایی سال جاری نشان میدهد که کل ارزش تجارت میان ایران و آمریکا به ۲۱ میلیون و ۹۸۰ هزار دلار رسیده است. این رقم با در نظر گرفتن حجم کل تجارت خارجی ایران، سهمی معادل ۰.۰۸ درصد از «کیک تجاری» کشور را به خود اختصاص داده که گویای محدود بودن روابط اقتصادی دوجانبه است. همچنین، اختلاف قابلتوجه میان واردات و صادرات، نشانگر تداوم تراز تجاری منفی به زیان ایران است.
به گزارش تابناک، بر اساس این گزارش در سال گذشته، مجموع تجارت میان ایران و آمریکا در طول ۱۲ ماه به ۱۰۱ میلیون و ۶۸۰ هزار دلار رسید که از این میزان، بیش از ۱۰۱ میلیون دلار مربوط به واردات از آمریکا و تنها ۲۲۶ هزار و ۱۶۹ دلار سهم صادرات ایران بوده است. این آمار نیز بر تداوم عدم توازن در روابط تجاری میان دو کشور تأکید دارد.