دانشمند ایرانی تراشه‌ای با سرعتی نزدیک به ۲۰ برابر سریع‌تر ابداع کرد

همشهری آنلاین سه شنبه 31 تیر 1404 - 19:20
تیمی از محققان به سرپرستی دانشمندی ایرانی تراشه‌ای نوری ابداع کرده‌اند که می‌تواند داده‌ها را با سرعتی نزدیک به ۲۰ برابر سریع‌تر از سیستم‌های فعلی منتقل کند و درعین‌حال، مصرف انرژی را کاهش دهد. این فناوری می‌تواند مشکل عطش سیری‌ناپذیر مراکز داده هوش مصنوعی برای انرژی را حل کند.

به گزارش همشهری آنلاین، به نقل از دیجیاتو، با رشد سریع هوش مصنوعی، مراکز داده مدرن با یک مسئله بزرگ روبه‌رو شده‌اند: مصرف انرژی بسیار بالا. اکنون تیمی از پژوهشگران در مرکز اپتیک، فوتونیک و لیزر (COPL) دانشگاه لاوال کانادا به رهبری «علیرضا گراوند» یک راهکار جالب توسعه داده‌اند.

محققان موفق به ساخت یک تراشه فوتونیک (نوری) به نازکی یک تار مو شده‌اند که به‌جای الکتریسیته، از نور برای انتقال داده استفاده می‌کند. عملکرد این تراشه از هر نظر شگفت‌انگیز است؛ این تراشه می‌تواند داده‌ها را با سرعت ۱۰۰۰ گیگابیت‌برثانیه (یک ترابیت‌برثانیه) منتقل کند. این درحالی است که سیستم‌های پیشرفته فعلی حداکثر سرعتی حدود ۵۶ گیگابیت‌برثانیه دارند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.