به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر زائری اظهار کرد: در سه ماهه نخست سال جاری، ۱۹۵ مورد عقرب گزیدگی و ۳۰ مورد مارگزیدگی با مراجعه به مراکز درمانی، خدمات مورد نیاز را دریافت کردهاند.
وی با اشاره به گرمای تابستان و فعالیت بیشتر جانوران زهرآگین، از شهروندان خواست موارد ایمنی را بیش از گذشته مدنظر قرار دهند و در صورت مواجهه با گزش جانوران زهرآگین، از خوددرمانی پرهیز و فوری به مراکز درمانی جهت دریافت خدمات درمانی مراجعه کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس با هشدار نسبت به باورهای غلط در مورد خوددرمانی در زمان مواجهه با جانوران زهرآگین، تصریح کرد: متأسفانه برخی افراد با تصور اینکه میتوانند خودشان اقدام به درمان کنند، زمان طلایی را از دست میدهند که این خود میتواند منجر به عواقب جبران ناپذیری شود.
زائری اقداماتی از قبیل، بریدن و مکیدن محل گزش یا تیغ زدن آن، داغ کردن یا سرد کردن و بستن محکم محل گزش را برخلاف تصور عمومی، اقدامی خطرناک دانست که نه تنها هیچ اثری در خنثی سازی سم ندارد، بلکه میتواند باعث افزایش عفونت، آسیب بافتی بیشتر و تسریع در جذب سم به جریان خون شود.
وی به شهروندان توصیه کرد در هنگام مواجهه با گزش جانوران زهرآگین، حفظ آرامش برای کاهش انتشار سم در بدن، ثابت و بی حرکت نگه داشتن عضو گزیده شده و قرار دادن عضو آسیب دیده پایینتر از سطح قلب، بستن بالای محل گزش با باندی به پهنای کم به طوری که زیاد سفت نباشد و گردش خون قطع نشود و مراجعه فوری فرد به مراکز درمانی جهت دریافت اقدامات درمانی و پادزهر در نجات جان فرد حائز اهمیت است.